Uranus veckobrev vecka 6

Hej alla Uranus familjer,

Tack för alla trevliga utvecklingssamtal denna vecka, det är så roligt att få träffa er elever och föräldrar enskilt för att få prata om just dig. Vi ser självklart fram emot nästa veckas samtal under eftermiddagarna. Glöm inte att kryssa i samt fylla i frågorna på school soft om det det är något som ni vill ta upp under samtalet.

NO – Vår värld

Vi har fortsatt vårt arbete med rymden.

Vi har under vecka fått träffa rymdvarelsen Paxi som har berättat för oss om hur det kommer sig att vi ibland har dag och ibland natt. Samt hur det kommer sig att vi har årstider här på jorden. Vi fick även höra om hur solen månen och jorden roterar runt varandra. När vi hade fått ta del allt detta så började vi fundera kring hur det egentligen skulle se ut om vi skulle föreställa solen, jorden och månen. Eleverna fick därefter testa och beskriva hur det kändes att kliva in som sol, måne eller jord.

   

Vi är många som har varit intresserade av solen och undrat hur varmt det är på solen och hur solen egentligen ser ut. Så för att ta reda på det tittade vi även på en fakta film från NE Solstjärnan. Här fick eleverna i uppgift att under tiden de tittade på filmen skriva en tankekarta över alla de ord som de hörde. För att efter filmen kunna prata om allt de sätt samt även skriva en kort faktatext om vår sol eller var det en stjärna… Eleverna var fantastiska på att skriva tankekartor det märks att vi har övat på att plocka ut det viktigaste. Prata gärna med ditt barn där hemma om allt vi samtalat om under veckan.

   

Vi avslutade veckan med att själva kliva in i vårt fantasirymdskepp för att flyga upp till rymden. Eleverna fick med hjälp av VT rutinen Step inside byta roll från elev till astronaut, tekniker från rymdtornet eller publik på marken.

  

Våra astronauter klev in i rymdfarkosten med deras rymddräkter eleverna började nedräkningen på engelska. Därefter fick rymdteknikerna i tornet ställa frågor för att höra hur det gick för våra astronauter. Astronauterna svarade på frågorna och beskrev allt det såg och vart de hamnade uppe i rymden. Inne i röd hann vi sedan börja skriva berättelser om våra fantastiska resor upp i rymden. Vi kommer under måndagen fortsätta våra berättelser.

När vi väl var uppe i rymden så tänkte vi att vi stannade kvar där en stund för att titta på alla stjärnor. Så vi började skapa stjärnkikare med alla våra stjärntecken.

     

Viktig information:

Information från fritids:
Snart är det Sportlov! 
För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet.
Fyll i formuläret i länken nedan och tryck på spara.
Vi har ett sista anmälningsdatum 12/2.
Fritids har öppet kl. 7.30-17.00
Mvh pedagogerna i Mellangården

https://goo.gl/forms/9zfz59TrPyMkHFSA3

 Information från expeditionen

Nya rutiner vid ”Oanmäld närvarorapportering”-3 2

Nästa vecka:

Måndag: Idrott och drama
Tisdag: Allaktivitetsdag på hela Mellangården (se nedan)
Onsdag: Läxa in
Torsdag: Läxa delas ut
Fredag: Friluftsliv Affe och Jösse kommer tillbaka till skolan.

Allaktivitetsdagen 13/2:

 • Äventyrsvandringen
  Varmt välkomna på Äventyrsvandring.
  Vi kommer att samlas på skolan för att lära känna varandra och sedan förbereda vår egen lunch. Vi kommer att gå till Scoutstugan och där kommer vi ha aktiviteter, lek och vi ska laga vår mat vid lägerbrasan.
  Du behöver ha kläder för utevistelse, sittunderlag och en liten matsäck. Dryck, en burk med lock för att bära och äta lunchen i(typ en 1-1,5 liters låda) och bestick. Du får gärna ta med dig varm dryck, en frukt och en liten smörgås om du önskar. Packa dina saker i en ryggsäck som du lätt kan bära under vandringen.
 • Dans och Drama
  Tänk på att ha sköna kläder att dansa och röra dig i. Lunch äts på skolan.
 • Skridskor
  För de elever som vill får ta med sig klubba samt en bandyboll. Tänk på att barnet ska klara av att bära sin packning själv. De ska även ta med sig matsäck. Ta gärna även med frukt eller smörgås och en vattenflaska med vatten. Kanske även någon typ av varm dryck. Kläder efter väder då vi är ute hela dagen.
 • Boo Rackethall
  För ni som ska på denna aktivitet behöver ni ta med sig 50kr till skolan senast på måndag. Ni ska även ta med dig matsäck för dagen. Ta gärna även med en liten frukt eller smörgås och en vattenflaska med vatten. Ta gärna på dig mjuka kläder. 

Tack för en trevlig vecka,

Camilla, Marie, Desireé, Bettina och Agneta

 

3 kommentarer

 • Det var roligt och intressant med rymdprojektet i skolan. Det ska bli roligt att fortsätta med rymden veckan som kommer.
  Hälsningar Lorenzo och Giusy

 • Astrid och mamma säger:

  Hej,
  Vi har läst redan i söndags men gick in nu för att fylla i för sportlovet – här är ingen länk??

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']