Uranus Veckobrev vecka 7

Hej på er,

Nu är det en vecka kvar till sportlov och jag hoppas att alla får leka och röra på sig under lovet. Om du ännu inte har anmält närvaro eller frånvaro så är det bra om ni gör det så att vi kan planera verksamheten på bästa sätt.

Anmälan till sportlov

Allaktivitetsdagen

Tack för att just du gjorde denna dag till något alldeles speciellt. Tisdagen var en annorlunda dag för oss på Lemshaga. På Mellangården fick vi möjligheten att testa på olika aktiviteter som skapade rörelseglädje. Alla gjorde det som just du ville göra denna dag utifrån de val som du gjort.

Några spelade pingis och tennis i Bo-rackethall några andra valde att gå till Musikladan för dansa och drama. Några tog sig till Gustavsberg för att köra skridskor och bara glida fram samtidigt som några hittade äventyret ute i skogen och allt vad det innebar. Jag hoppas att ni alla hade en fantastisk dag och kanske även fått lära känna någon kompis lite bättre som du tidigare kanske tidigare bara har sätt ute på gården eller pratat lite med.

    

Singapore Math med Josefin

I veckan fick vi äntligen träffa Josefin igen. Hon ville självklart höra hur eleverna reflektera om den kunskap som vi fått utveckla under vårt första kapitel i vår tredje mattebok med Singma. Så tur nog hade vi precis kommit fram till kunskapsloggen för kapitel 1.

Kunskapsloggen heter den sista lektionen i varje kapitel. Det är här vi reflekterar över vilka kunskaper vi fått med oss under kapitlet och tittar tillbaka på vad vi gjort följt av en enskild skriftlig uppgift. Eleverna får under den skriftliga delen i kunskapsloggen göra en självskattning av sin kunskap. Detta gör eleven enskilt och för att vi ska veta vart eleven befinner sig samt även få eleven medveten om vad hen behöver öva på.

   

Efter lektionen pratade jag med Josefin och det var så roligt att höra hur hon berömde alla elever utifrån hur de reflekterade och uttryckte sig. Hur hon uttryckte att hon upplevde att det var så många av eleverna som kunde beskriva varför de räknade som de gjorde och inte bara gav ett svar. Att detta nu är något så självklart för många är fantastiskt. Att kunna göra det är även ett krav om du vill få ett bra betyg i de äldre årskurserna vilket gör att vi ser att vi är på godväg att nå toppen.

Då Josefin höll i lektionen så kunde jag ta ett steg tillbaka för att verkligen höra och se hur eleverna resonera kring de olika momenten som kapitlet tagit upp. Att få höra eleverna resonera kring vilket tal eller hur en talföljd förändras beroende på hundratal, tiotal och entalens värde och hur dessa påverkar varandra. Samt hur de kunde reflektera kring talets historia och kunna jämföra hur de ser ut idag och att kunna se likheter och skillnader.

Det är spännande att få följa era barn och få uppleva hur Singapore Math kan ge så så stor skillnad i elevernas förståelse kring matematik. Att få se hur fler elever förstår grunderna och varför vi gör det vi gör. Att de nu kan reflektera över olika begrepp och metoder istället för att bara lära sig hur man utför en viss metoden.

    

Alla hjärtans dag1

Alla hjärtans dag var något som många ville uppmärksamma och så då några av oss var på kör så skapade vi andra hjärtan för att kunna dela ut till våra kompisar i både röd och grön. Å vilken härlig känsla att få en överraskning på sin plats när vi kom tillbaka in efter rasten. Vi ville också uppmärksamma andra kompisar denna dag vilket gjorde att vi skapade blommor med uppåtpuffar och vem vet kanske just du har fått en blomma av ditt barn.

    

Nästa vecka:

Måndag: Rytmik och idrott för alla.
Tisdag:
Onsdag: Läxa lämnas in
Torsdag: Idag lämnas det ut en lite annorlunda läxa inför lovet. Biblioteket för Uranus röd
Fredag: Biblioteket för Uranus grön, Jösse och Affe kommer till skolan.

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']