Uranus veckobrev vecka

Hej på er alla Uranus familjer,

No – kroppen

Torsdagen bjöd på expertbesök av Havannas mamma Anne som kom och berättade om skelettet. Hon berättade massor med spännande saker tillsammans med sin vän Ben Rangel som tydligt kunde visa oss alla hanns olika ben.

Vi fick räkna revbenen, se ryggradens alla kotor och få höra vad som finns inne i ryggraden, titta in i skallbenet och höra varför vi behöver ett skelett. Vi fick även höra att vi som barn har fler ben i kroppen än vad vi har som vuxen. Vi fick även höra hur musklerna hjälper skelettet att röra sig och mycket mer.

Det Anne även berättade som kanske var det allra mest spännande var att om vi människor går sönder så finns det reservdelar till kroppen som Anne säljer. Vi fick känna och se hur dessa delar ser ut och även hur det går till då vi byter ut delarna i vår kropp till dessa reservdelar. Det var spännande men även lite läskigt att höra hur läkarna lagar vår kropp.
Under fredagen tittade vi vidare på alla saker som vi fått låna och några elever fick även testa på att sy med riktiga nålar som Anne hade visat dagen innan. Signe hade även med sina spikar som hon hade haft inne i sin arm då hon tidigare brutit sin arm. Fråga gärna ert barn om vad just ditt barn fastnade för.

                     

   

So/Sv – Tro och väsen

Vi har under veckan bjudit in ytterligare ett väsen till oss i Uranus, denna vecka fick vi höra om trollen och alla underliga saker som kan ske när ett troll är i närheten samt hur lätt ett troll kan skadas trotts sin storlek. Då vi tillsammans fått höra alla dessa fantastiska fakta fick eleverna möjlighet att skapa deras egna troll och tänk vad lite fantasi och kreativitet kan göra i trollens värld. Hela gården förvandlades till en värld full av troll här och där, stora som små.
Dessa troll kom sedan till liv inne i klassrummet då eleverna började beskriva sina troll genom en tankekarta. Våra troll och alla vår fantasi bildade tillslut fantastiska sagor.

Här är några av våra troll.

Nästa vecka

Måndag: FN-läxa lämnas in, idrott för alla
Tisdag:
Onsdag: Läsläxan lämnas in, Studiebesök under matte-lektionen.
Torsdag: Alla tar med ett speciellt gosedjur till skolan.
Fredag: FN-samling, friluftsliv

FN-vecka och extra läxa som lämnas in på måndag

Nästa vecka är det FN-dagen vilket gör att veckan till stor del kommer att handla om FN och Barnkonventionen. Vi kommer under veckan samtala om de 10 grundläggande artiklarna ur barnkonventionen. Vi kommer här titta på vilka rättigheter vi har som barn men även vilka skyldigheter vi har gentemot våra kompisar för att alla ska få möjlighet till sina rättigheter.
Inför denna vecka har ni fått en liten extra läxa som ska lämnas in på måndag. Denna läxa ger er möjlighet att samtala om ert barns namn, alla barn är lika mycket värda samt hitta det där speciella gosedjuret som har betytt något alldeles speciellt för ert barn. Dessa tre frågor får ni tillsammans samtala kring för att sedan skriva ned några meningar om så att ert barn kan berätta för oss då vi ses på måndag. Gosedjuret vill vi att ni tar med till skolan under torsdag och fredag då det även denna vecka är nalledagen. Om ditt gosedjur vill sova kvar på skolan får den gärna ta med sig en liten skokartong eller liknande så ordnar vi med övernattning 😉
Alla har under torsdagen fått med sig läxa inför FN veckan hem om denna av någon anledning kommit bort hittar ni läxan här. Läxa till måndag 23oktober

Trevlig helg

Camilla, Marie, Desirée och Agneta

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']