v.50 Mars veckobrev

Näst sista veckobrevet den här terminen, mindre än en vecka kvar!

Viktigt att du läser hela veckobrevet så att du får all information om vad som händer nästa vecka.

 

Trä- och metallslöjd

Under hela hösten har vi byggt fågelholkar som ska sättas upp på skolgården under våren. Vi är nu så klara vi kan bli, takpapp och färg gör vi i vår. Vi vill göra det till en fadderaktivitet där fadderbarnen i Pluto ska få vara med och måla och sätta upp holkarna och se vilka fåglar som flyttar in där.

Även om eleverna har övat på att använda skruvdragare för att förborra så fick de skruva för hand med skruvmejsel när holkarna skulle sättas ihop. Det utvecklades lite nya tekniker för att få i skruvarna!
 

Grupperna har även fått utvärdera sin process, samarbete och resultat via ett formulär i google. Vi mixar teori och praktik samt använder oss av alla möjliga verktyg för att arbeta i slöjden, datorer är också ett verktyg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter fågelholkarna gick vi över till metallslöjd och eleverna fick skapa flygande fantasifigurer eller “trådfåglar” som vi ofta har kallat dem. Av olika tjocka metalltrådar har det skapats fantasifulla och kreativa figurer och de har övat på olika tekniker för att böja och forma tråden både för hand och med tång. Det har varit en utmaning för många och finmotoriken är bra att fortsätta öva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Slöjden fortsätter ända till skiftet mellan P2 och P3 så vi får några lektioner till efter jul innan eleverna byter slöjdart.

 

Det är inte bara hårt arbete de sista veckorna på terminen, vi har även tid för gemenskap och gruppkänsla i Mars, i måndags hade vi till exempel innerast med spel och social samvaro. Vi avslutade rasten med en gemensam “mannequin challenge”.

 

 

 

Viktig information om sista veckan (OBS! ändringar kan ske!)

Måndag: vanligt schema

 

Tisdag: vanligt schema (Fair Play Cup är flyttad till början av vårterminen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onsdag: vanligt schema fram till lunch,

Lemshagas traditionella julbord till lunch

och SKRIDSKOR på Ekvallen under eftermiddagen. Vi slutar i Gustavsberg ca 14.00. (Alla har lämnat in information om de får åka direkt hem från utflykter på Värmdö så ingen ny information behövs.)

Ta med: Skridskor, HJÄLM, varm choklad eller annan varm dryck (vi bjuder på pepparkaka och marshmallows till) och kläder efter väder så att du kan åka och hålla dig varm/torr. Man får ta med klubba och puck/boll om man vill.

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag: mentorsdag med städning, pyssel och mys.

Dagen slutar 14.00 och eleverna i Mars tar sig själva till Gustavsbergs kyrka och avslutningen som börjar 16.00. Alla ska vara med på avslutningen. Om du inte hinner hem mellan 14.00 och avslutningen kan du stanna på Klubben.

 

Fredag: JULLOV!

Om du SKA vara på Klubben under jullovet anmäld det här

https://goo.gl/forms/vYjJvs33Yvg5EYUz2

 

Hälsningar Ayla, Julia och Malin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']