Välkomna till inskolning i förskoleklass och fritids – Pluto 

Inför inskolningsdagarna nästa vecka (v.34) behöver vi göra några förändringar pågrund av rådande pandemi. 

När ni kommer på måndag så samlas vi allihop ute på skolgården utanför Pluto. Efter att vi hälsat alla välkomna kommer barnen följa med oss pedagoger till den aktivitet som vi tänkt. 

Ni föräldrar kommer under dessa två inskolningsdagar behöva vara kvar utomhus. 

Under den första dagen vill vi att ni stannar på skolgården (Plutos sida) så att ni finns tillgängliga för ert barn vid behov. 

Under andra dagen har ni möjlighet att ta en liten promenad om ni önskar, och om ert barn känner sig trygg med det. Ni kommer inte att träffa vår it-pedagog Martin. Han kommer istället att maila ut information och inloggningsuppgifter för schoolsoft till er. Däremot kommer ni få med er blanketten (Tekniska hälpmedel / bild- och namnpublicering) som vi vill att ni skriver under och lämnar till oss nästkommande dag. 

Den tredje dagen (skolstartsdagen) är tanken att ni lämnar vid 8.20 och hämtar vid 14.00. Vi kommer inte att ha någon gemensam uppstart med övriga klasser i Amfiteatern. 

Ni börjar inskolningen i den grupp ni placerats i med start den 17 augusti. 

Information om vilken inskolningsgrupp ert barn tillhör fick ni på föräldramötet i juni. Om ni inte var närvarande eller saknar den informationen måste ni kontakta oss. 

Grupp 1 v. 34
17/8 kl.09.00 -12.00
18/8 kl.13.00 -16.00
19/8 kl.08.20 -14.00 Skolstart! (båda grupper samma tid) 

Grupp 2 v. 34
17/8 kl.13.00 -16.00
18/8 kl.09.00 -12.00
19/8 kl.08.20 -14.00 Skolstart! (båda grupper samma tid) 

Efter skolstartsdagen börjar skoldagarna i Pluto kl. 8.20 och slutar 13.15. Före och efter skoldagen är det fritids i Plutos lokaler.
Nu kan barnen gå på fritids utifrån de behov som finns, dvs när ditt barn haft sina tre inskolningsdagar. Vi har öppet kl. 7.30-17.00 och alla Mellangårdens pedagoger på fritids turas om att öppna och stänga under läsårets veckodagar.

 

Hämtning och lämningsrutiner på Pluto

Ni lämnar och hämtar ditt barn utomhus på Plutos gård till den pedagog  som har en grön väst, den pedagogen ansvarar för att checka in/ut ditt barn. Det är viktigt att ni från och med skolstarten har fyllt i ert barns närvarotider i schoolsoft. 

Förskoleklass är obligatorisk vilket innebär att ni måste ansöka om ledighet för era barn under terminerna och det görs i schoolsoft. 

 

Utrustning att ta med: 

  • regnkläder och gummistövlar 
  • extrakläder. Egen klädlåda finns i byrån utanför klassrummen 
  • vattenflaska och solhatt/keps 
  • bra skor att leka i
    varm tröja/tunnare jacka 
  • vi ber er att lämna egna leksaker och pennor hemma. 

 

Om ni vill nå oss: 

pluto.personal@lemshaga.se 

Tel. 08-586 313 10 

 

Varmt välkomna 

Anna, Maria, Lisa, Johannes, Titti, Hanan