Välkomstbrev Mars v.34

Välkomna tillbaka till skolan alla Mars-ianer med familjer!

 

Som vi har längtat efter er! Vi hoppas och tror att ni haft en härlig, rolig och solig sommar men nu är det dags att börja skolan igen och vi hoppas att ni också känner er laddade, sugna och nyfikna på kommande läsår och ser fram emot att träffa alla kompisar och lärare på Lemshaga igen!

Här en härlig bild på vårt glada gäng från Björnö-Torpesand i våras.

Ayla, Julia och Malin fortsätter att vara mentorer i Mars. Nya undervisande lärare blir Fredrik Pettersson som kommer att ha SO, Catrin Colliander som kommer att ha svenska och att det är Ayla som kommer att ha trä- och metallslöjd. Ny speciallärare på skolan är Maria Sundberg. Ni kommer såklart att få träffa alla lärare under de första veckorna.

Fortsatt är det toppenbra om man har pennfack och hörlurar att lägga i sitt skåp.

 

Tisdagen den 22/8 Uppropsdagen

Uppropet sker kl. 9.00 i Amfiteatern för alla elever på skolan. Ceremonin tar ca 30 minuter. Jill och Anna-Lena inleder och ny personal presenteras. Därefter samlas alla klasser hos sina mentorer och vi bjuder på glass. Efter lunchrasten, 11:00-12:00, återsamlas klassen i klassrummet. Skoldagen slutar kl.13 och då tar klubbens personal över och de som vill får gå hem.

 

4 viktiga förberedelser för er föräldrar inför skolstarten:  

 1. Uppdatera dina kontaktuppgifter på Schoolsoft – så att mobilnummer och mejladresser stämmer!
 2. Fyll i och lämna in kostblanketten vid behov (allergier, laktos, mm). Finns här: Specialkost-blankett
 3. Kolla så att ditt barn har en fungerande cykel och hjälm. Om inte – hör av er till er mentor snarast så vi kan hjälpas åt att låna ihop saker.
 4. Fundera på om du kan och vill vara med på fredagens cykelutflykt – som medcyklande, som följebil eller kanske bjuda på en lek, en saftpaus eller liknande på trevligt ställe längs vägen?

 

Onsdag  – Fredag 8.20 – 14.00

Schemabrytande dagar med klassen och mentorerna. Lunch som vanligt i skolan onsdag och torsdag. Vi kommer att förbereda inför fredagens cykelutflykt samt arbeta kreativt med olika gruppstärkande aktiviteter. På torsdagen arbetar vi med trafiksäkerhet och cyklar till Södersved och badar. På fredagen cyklar vi ca 10 km med lunch i det gröna som vi fixar tillsammans. Skolan sköter inköpen till maten. Cykelturen går Lemshaga – Beatelund – Artipelag – Gustavsberg – Lemshaga.

Du behöver till både torsdag och fredag:

 • Fungerande cykel och hjälm samt bra skor (med täckt tå)
 • Vattenflaska och gärna en frukt/något litet gott
 • Badkläder (endast torsdag)
 • Egen tallrik och bestick (endast fredag)

 

Händer de kommande veckorna:

Skolfotografering 14-15/9

Utvecklingssamtalsdag sker i huvudsak den 18/9 och 20/9 men det kommer att finnas några övriga tider också. Bokning av tider sker på schoolsoft via respektive mentor och kommer att finnas tillgängligt ca. 2 veckor innan.

I SchoolSoft har ni föräldrar möjlighet att fylla i tankar och frågor inför samtalet under fliken – Elevdokument – Allmänt omdöme. Era tankar bör finnas på plats en vecka innan samtalet för att vi ska hinna ta del av dem. Ser fram emot alla samtal. Välkomna!

Bifogad hittar ni Lemshagas policy för utvecklingssamtal. Finns här: Policy_utvecklingssamtal

 

Med önskan om en trevlig helg och vecka! Längtar!

/Ayla, Julia och Malin

En kommentar

 • Åsa Bejerskog säger:

  Hej! Cyklar ni gamla ingarövägen hem, dvs nedifrån Gustavsbergs förbi Kvarnsjön och till Lemshaga? Kan vara depåstopp här i såna fall, på fredag. /Åsa

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']