Välkomstbrev till alla nyblivna Tellusar, HT/19

 

Då är det äntligen dags för ett nytt läsår och kan ni tänka er hur mycket vi pedagoger har längtat efter er! Det är ett nytt läsår på gång och vi har SÅ mycket skoj framför oss. Brott & straff, elektriska klurigheter, debatt-tema och mycket mycket mer…

Det är flera nyheter så här i slutet av mellanstadiet och början på åk 6 som vi vill informera om, så längre ner i brevet hittar ni en hel del matnyttig information uppstaplat. En sak som är annorlunda i år är att det tillkommer några nya ämnen; ett tredje språk samt hemkunskap. En annan nyhet är att Julia, lärare i engelska, har slutat men vi är så glada att kunna presentera vårt nya stjärnskott och fröken i engelska;  Judy Arman. Vi hoppas att ni ska kunna få träffa Judy under vårt kommande föräldramöte för en mer ingående presentation! 

 

 

Måndag  Samling 9:00  i Amfiteatern. 

Därefter, ca 9:30, säger vi hej då till er föräldrar och påbörjar terminens arbete…:) Vi äter lunch tillsammans i skolan och avslutar dagen 13.00. 

Tisdag  Heldag på Södersved.  Medtag matsäck och badkläder så har vi en härlig dag  tillsammans på stranden. 

Vi samlas 9.00 i skolan och tar oss tillsammans till Södersved. Ingen tar sig dit på egen hand då själva promenaden är ett tillfälle att umgås och har en väl genomtänkt pedagogisk tanke bakom sig. Vill man ta med sig cykel så leder man den gåendes! Vi avslutar dagen 13:00. Vill man åka hem direkt från Södersved så går det alldeles utmärkt under förutsättning att blanketten ”tillståndsblankett” är ifylld och inlämnad.

Onsdag Torsdag Fredag

 

För info se mejl från Paula Wigerslott

 

Övrig matnyttig information: 

 

Viktigt: Inlämning av tillståndsblankett senast tisdag v.35 

Nytt år – nya blanketter. Vi önskar att ALLA elever fyller i blanketten och lämnar åter till mentor senast tisdag 20/8 v.34. Blanketten finner ni här:

Tillstånd blankett skolstart

 

 

Skolfoto! Här kommer lite information till er föräldrar från fotofirman angående årets fotografering:

 

Språkval. I åk 6 händer det massor av skoj och en av dessa är att eleverna får välja ett tredje språk. De kommer att kunna välja på spanska, franska eller fördjupning i engelska. 

Vi har förståelse för att det kan vara ett svårt val och att man som elev gärna skulle vilja prova på eller få ett smakprov innan man bestämmer sig. Det har vi så klart sett till det, så under de första “riktiga” skolveckorna (v.35 och v.36) kommer de att få prova på en vecka av varje språk: franska och spanska, dock ej engelska. Därefter är det dags att ta ett beslut. Beslutet (blanketten kommer lite senare) ska lämnas åter till mentor senast fredag v.36 den 6/9. Har man inte lämnat in lappen kommer vi att välja åt er… Är man osäker på vilket val man ska göra, kontakta gärna er mentor för råd! 

 

 

Läxläsningen i år ligger på tisdagar och torsdagar klockan 15:30-16:30. Vi rekommenderar starkt att man nyttjar tiden vid behov. Vår utomordentliga pedagog Krister Andersson (lärare i årets Mars) kommer att vara behjälplig under denna tid. Välkomna! 

 

 

Utvecklingssamtalstider HT19

Utvecklingssamtalen kommer att gå till på samma sätt som i åk 5. Ni kommer alltså att under detta läsår få ett samtal med Åsa (fokus SV/SO) och ett med Andreas (fokus Ma/NO). Röd grupp har samtal med Åsa under HT/19 och grön grupp med Andreas. Nästa termin VT/20 är det byte, grön har då Åsa och röd Andreas. 

Respektive mentor kommer att lägga ut bokningsbara tider för utvecklingssamtalen senast 2 veckor innan, dvs 13/9, för HT/19. Ni hittar dessa tider på SchoolSoft under fliken “Bokningar”. Måndag 23/9 (8-10:30) samt onsdag 25/9 (hela dagen) är de dagarna som samtalen framförallt kommer ligga på.

OBS! Först till kvarn gäller. Det betyder att om ni ej har flexibla tider ber vi er gå in och boka en tid snabbt.

 

 

Kommunikationspolicy: Då vi har några nya elever i klassen vill vi även informera om vår policy kring vår kommunikation. Här finner ni den: 

kommunikationspolicy-lemshaga

 

 

Värdesaker. Vi vill påminna er att ni inte bör ta med er värdesaker till skolan. Det ni tar med er till skolan måste ni själva ta hand om och ansvara för. Detta gäller även dyrbara kläder och skor. Skolan ansvarar inte för värdesaker som försvinner. Eleverna kommer att ha låsbara skåp i klassrummen så ta gärna med ett eget lås! 

 

 

Schema. Era scheman finns nu på SchoolSoft. Kom ihåg att det finns risk för ändringar under första veckorna.

 

 

Kommande datum och aktiviteter: 

V.34

Tisdag 20/8. Inlämning av tillståndsblankett. Ges till mentor. 

 

V.36

Fredag 6/9. Språkval. Lämnas till mentor. 

 

v.37  

Onsdag 11/9. Föräldramöte 18.00-19:30. Vi ses i Lillgården! 

Tor-fred 12-13/9. Skolfotografering. Mer exakt info kommer senare.

 

V.39 

Utvecklingssamtalsvecka. Tider finns på schoolsoft senast 2 veckor innan, (13/9)

 

Ha en underbar helg! 

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Tellus genom Åsa