Jupiter v.34

 

Men vilken fantastisk uppstartsvecka vi har haft! Och vilka riktigt sköna kids ni har levererat till oss pedagoger denna omgång, kunde inte bli bättre:) Stort tack! 

 

Veckan började med ett upprop och ett mindre mingelparty med glass och galna pedagoger. Några fick kanske en behaglig upplevelse och några fick erfara att vi lärare i mellanstadiet är galet NOGA när vi ska göra våra uppgifter… Den värsta av dem alla var nog svenskfröken som inte lät oss lämna ett uns av det vita kvar när vi skulle illustrera något på ett papper… Göra rätt från början tror jag många lärde sig redan under denna första dag:) 

 

Under vår följande dag fick vi lära oss om allemansrätten och hur man ska plocka upp och sätta ihop ett stormkök. En mycket matnyttig information som skulle visa sig vara nödvändig om man ville få i sig ett mål mat under kommande utflykt… 

 

Ja, hur gick det då under dagens avslutande utflykt? Helt magiskt så klart och ni kan läsa mer och se bilder om vad vi gjorde nertill men man måste ändå nämna att det hände något extra fascinerande under vår tid på Stora Sandarna.. Vi fick nämligen nöjet att se en säl!!! Och jag lovar att det inte var en av oss pedagoger som simmade runt planlöst utan en riktig SÄL, på riktigt, det ni!!!  

 

Under kommande vecka vill vi fokusera på gruppen. Vi vet med bestämdhet att en förutsättning för lärande är att det finns en trygghet i den grupp man tillhör och vi har ju fått lyckan att få en mycket eminent påfyllnad av nya elever, och lärare för den delen. Därmed tänker vi oss en kommande vecka fylld av gruppstärkande övningar och festligheter där vi får möjlighet att lära känna varandra bättre och få vår grupp att bli just “vår grupp”. Tillhörighet, kamratskap, respekt och omtanke kommer vara centrala begrepp i vår väg till att skapa vår speciella grupp där vi alla känner tillhörighet och där vi alla kan utvecklas utefter vår egna förmåga. Ramtiderna för veckan är 09.00-14.00 dock med avvikande avslut på fredagen vid kl. 12.00. Klubben startar så klart direkt efter vid behov. I nästa veckans veckobrev får ni vet mer om veckans kommande bravader… 

 

 

 

Vilka länder har som Sverige “Allemansrätten” eller något liknande? Finns det ens några andra länder som har detta finurliga fenomen? 

 

 

 

 

 

Fokus denna vecka: 

Dagen D börjad med en gruppindelning och en språngmarsch till busshållplatsen. Lyckligtvis var vi redan här vid god vigör.

 

När vi väl var framme vid vår destination Stora Sandarna blev det samling och tipspromenad angående allemansrätten. Lite knepig men bra!

 

Vi lärare älskar samlingar:) så naturligt blev det en till samling väl nere vid stranden innan vi satte igång och lagade mat… Här fick vi ytterligare en genomgång i säkerhet i att laga mat på stormkök.

 

Så här gott blev det! När vi frågade kidsen i slutet av dagen hur det var att laga mat och hur det smakade sa samtliga att det var superkul att laga mat, och några för första gången, men att det var en utmaning:) Men ett tips vi kan ge till våra nästkommande är bara att sätt på dig solbrillorna och leverera med stil!

 

När vi väl hade diskat och städat (några grupper fick en påminnelse..några gånger..) så var det dags för sol och bad!

 

När vi väl var klar med dagens alla bravader så kan vi nog konstatera att vi gått ”all-in” och nu var vi ordentligt nöjda och glada. Så här ser vi ut när vi är just nöjda och glada:) Fullt ös, medvetslös…haha!

Med detta tackar vi för denna vecka!

 

 

Övrig information:

 

Vi har ju snällt bett om att få en blankett ifylld med massor av diverse frågor som exempelvis om att man ska får simma, gå hem själv och få vara med på bild m.m. och ni har ALLA snällt också gjort det. Riktigt bra jobbat och ni föräldrar är unika på det sättet att vi fått in samtliga blanketter rekordfort. Eloge och klapp på axeln till er!  

Det vi dock fick erfara idag var att flertalet elever ville ha ett avvikande avslut på dagen vad gäller hemgång. Vi fattar verkligen att det är praktiskt för er att era kids kan hoppa av vid diverse hållplatser men vi fick dock en stor extra uppgift i att hålla reda på allt. Vi har trots allt ansvaret för era kids och det tog oss bra mycket extra tid i att rodda i alla dessa extra lösningar. Vi måste lägga fokus på “här och nu” och att vara med era kids på plats och göra deras upplevelse till den bästa och därför har vi beslutat att vi (för nu då de går i fyran och knappt vet var de bor:) kommer inte att kunna tillgodose det alternativet att någon får avvika på vägen hem. Så, vid utflykter så kommer vi att åka gemensamt till vår destination samt tillbaka till Lemshaga station tillsammans utan avhopp. Därefter är det fritt att avvika så klart. Vi hoppas så klart på förståelse kring detta och att syftet är solklart. Vi vill ge vårt fulla fokus till era kids! 

 

 

 

Utvecklingssamtalet, eller som vi första terminen i åk 4  benämner som “lära-känna-samtal”, kommer att gå av stapeln under onsdagen den 23/9 vecka 39. Vi pedagoger i Jupiter har beslutat att vi kommer att träffas er personligen (och inte digitalt) under ca. 20 minuter utomhus denna dag för att få lära känna er samt att ni ska kunna få “ett ansikte” på oss pedagoger. Ni kommer att kunna boka dessa samtal ca. 2 veckor innan på schoolsoft och ni kommer att ha samtalet med er respektive mentor. Vi ser mycket fram emot att få träffa er och få samtala med era fina kids! 

 

Det skulle vara bra om alla elever (som gick på Lemshaga i våras) kan kolla om ni har gamla låneböcker hemma. Jag (Cissi) har fått påminnelser från biblioteket i Gustavsberg. Antingen lämnar ni böckerna till mig, eller direkt till biblioteket.

Tack!

Mvh, Cissi

 

Kommande datum och aktiviteter:  

 

V.35 (Hålltider för veckan 9.00-14.00, fredag avslut 12.00) 

25/8 Tisdag. Utflykt till Södersved.. Badkläder och Matsäck! 

 

V.37

Skolfotografering. Exakt vilken dag kommer senare..

9/9 Onsdag. 17.00-19:00. Digitalt föräldramöte google meet. Länk och mer info kommer senare. 

 

V.39

23/9 Onsdagen. Utvecklingssamtalsdag.  

 

 

 

Ha en skön älg! 

Bästa hälsningar från oss pedagoger i Jupiter genom Åsa  

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.