Veckobrev Jupiter v.43

Hej alla!

Vi har haft en lärorik, kreativ, rolig, spännande och lite annorlunda vecka…

Jupiter röd var på “Alla människor” denna vecka och hade ett lika lyckat besök som grön förra veckan! Dessutom kunde vi knyta an till besöken mer i skolan i och med att måndagen var FN-dagen.

img_0118

 

Musik

Här kommer två av Jupiters alster från musiken, “Kokosnöt the remix” av Jupiter Röd och “We are going up” av Jupiter Grön.

I musiken har vi jobbat med puls, rytm och ramsor vilket bland annat har utmynnat i dessa inspelningar, där klassen har ljudat, stampat, klappat eller liknande och spelat in små “celler” av ljud eller delar av ord som vi sedan kombinerat ihop igen i ett musikprogram, precis som musikproducenter gör i modern popmusik med både artisternas röster och andra ljud. Ordet “kokosnöt” är till exempel inspelat i tre delar, koko, s och nöt, där s:et också fått vara den öppna hihaten i trumbeatet. We are going, up och down är också olika tagningar som behandlats lite olika i den färdiga mixen.

 

Svenska

Vi har haft enskild repetition av arbetsområdena i Svenska från augusti fram till nu. Det är en avstämning för att jag ska få en känsla för vad vi ska arbeta vidare med efter höstlovet.

Ditt resultat och en kommentar finns på schoolsoft, logga in och läs! Du kan bara se ditt eget resultat och kommentar. Hela uppgiften finns också där om ni vill titta på vad vi har arbetat med.

Efter höstlovet kommer vi att börja arbeta mer och mer med att flippa klassrummet i Svenska. Det innebär att eleverna kommer att få i läxa att läsa eller titta på videos/korta filmer som handlar om det vi ska diskutera och arbeta med i skolan så att de kommer hit med en förförståelse innan vi börjar arbeta.

Jag hoppas att det ska göra det lättare att sätta igång snabbare på lektionerna, minska tiden att sitta och lyssna på genomgångar där det riskerar att bli pratigt och svårt att fokusera.

Det är ingen läxa över lovet men ge dig själv tid att sitta och läsa varje dag. Du ökar ditt ordförråd, din ordförståelse och blir ännu bättre på att stava när du läser, alldeles “gratis”.

Många trivs med att ligga och läsa 20 min innan de ska sova, testa om det fungerar för dig!

 

Temadag

Dagen innan lovet avslutade vi med en temadag kring Allhelgona och Halloween. Många barn kom utklädda, vi lyssnade på ödessymfonin, såg demolabbar i form av “Häxperiment”, blandade egna trolldrycker  och önskade oss övernaturliga förmågor och pratade om historien bakom Allhelgonahelgen. Dessutom gjorde vi flera olika experiment på temat spöken och slime och lyssnade på spökhistorier. Dagen avslutades med filmmys och popcorn som var en belöning för den lyckade kulinsamlingen – fina insatser från eleverna de senaste veckorna i form av arbetsro, hjälpsamhet och goda arbetsinsatser på lektionerna.

halloween

img_0232

img_0231

img_0236

Ha ett fenomenalt härligt höstlov!

/Ayla, Julia och Malin

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']