Veckobrev jupiter v 49

Hej jupiter. Nu har vi passerat den andra advent och det har kommit lite snö.

Ämnena rullar på som vanligt och vi ser framsteg i arbetet i båda klasserna.

Svenska: Läser boken “Seites skatt” och lyssnar på boken “Hjärtats hemlighet”. Vi övar läsförståelse med hjälp av frågor till varje text. Nu har vi avslutat del ett i Sejtes skatt och fortsätter med del 2 efter jul. Istället kommer jag läsa ur Julkalendern Jakten på julen varje dag. Den magiska dörren ska vara klar till Lucia med en färdig framsida och text  uppdelad i olika kapitel och bilder  (om eleven vill ha det) i berättelsen. Om eleven har långt kvar till att bli färdig får de skriva hemma och maila till sin skolmail och sedan lägga in texten i sin berättelse i skolan.

Matte: På matten har vi haft prov på kapitel 1-3. Nu går vi igenom bråk.

NO: I NO’n jobbar vi med rymden och gör faktapresentationer/bildspel och tillverkar planeter av ballonger och papier-mâché.

SO: Vi arbetar med vikingatiden. V. 49 går vi vidare till medeltiden.

Idrott: I idrotten har vi haft styrketräning. Vi håller också på med takt och rytm och innebandy.

Teknik: I tekniken fortsätter bygget av Lemshagas byggnader i kartong.

Syslöjd: Eleverna tillverkar pennskrin.

Träslöjd: Eleverna tillverkas bokstöd

Musik: I musiken har eleverna sett ett bildspel om ljud och sjunger.

Bild: I bilden skissar eleverna på hybriddjur som  ska göra i cernitlera.

Engelska Under engelsklektionerna jobbar vi bl a med Skolverkets bedömningsstöd. Vi lyssnar på hörövningar, skriver, läser och samtalar. Vi fortsätter att lära oss grammatik genom att titta på Grammar Company på ur.se och arbetar med det material som tillhör. Den här veckan handlade det om prepositioner. Vi tittade på programmet, gjorde en övning där jag gav eleverna olika instruktioner och sedan fick de rita en bild av ett hus och skriva meningar till.

Bild från vinterjoggen.

När man är sjuk eller har kommit efter så tar vi igen detta på läxhjälpen. Måndag kl 15.15-16.15 och fredagar kl 14.30-15.30.

Adventskalender Vi har Snällkalendrar där en elev öppnar en lucka varje dag och får ett snälluppdrag att utföra. Dessutom så får eleven öppna en julgranskula där finns en bild på en elev i gruppen  som den eleven förslagsvis köper en julklapp till för 50 kronor som vi delar ut den 22.12. Den här idén kommer från eleverna och vi tycker det är ett trevligt intiativ. Tycker någon förälder annorlunda får ni maila mig (agneta.giona@lemshaga.se).

Nästa vecka: Måndag alla elever börjar kl 07.50 samling vid amfiteatern inför lucia. Kören samlas kl 7.00 i musiksalen.

Måndag den 20/12 mellan 12-15 har vi simtest och badlekar.

Onsdag 22/12 har vi en pysseldag, lunch i skolan och som det ser ut nu en avslutning i kyrkan mellan 16.00-16.45. Detta kan dock ändras om nya restriktioner tillkommer.

Vårterminen startar den 11/12 enligt schema.

Jupiter teamet: Karin, Åsa, Ulrika, Agneta & Krister

 

 

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.