Veckobrev Jupiter v. 5

Hej alla härliga Jupiterfamiljer!

Denna veckan har det varit full fart på skolan som vanligt. Vi inledde veckan med ett mycket lyckat badhusbesök med simprov. Alla elever var superduktiga både på promenaden, i äventyrsbadet, i hjälpsamhet mot varandra och på simprovet. Härligt Jupiter och roligt inför kommande måndags Allaktivitetsdag då de flesta Jupiterelever åter ska besöka badhuset.

Påminner här kort om att det är samling för alla elever 8.30 på skolan.

De som ska baka eller ha SPA behöver bara tänka på att komma i tid.

De som ska bada behöver 30kr, badkläder, hänglås, matsäck och glasspeng om man vill.

Dessutom behöver eleverna via förälder meddela före måndag 8.30 om de ska åka själva hem efteråt – annars åker alla med tillbaka till skolan efter badet. Det är ohållbart att vi lärare samtidigt ska ansvara för badsäkerhet och gruppsammanhållning och även läsa mejl, sms, prata i telefon och dessutom checka av en närvarolista.

I veckan har vi fortsatt med geometri och haft fokus på vinklar och mätning med gradskiva på matten. På NOTk har vi fortsatt testa flygplan och skissa av plan samt beskriva likheter och skillnader. Vi har  även arbetat med luft, lufttryck och olika experiment kring detta på NO:n. Klasserna har visat bra intresse, lyssnat till många kloka teorier, haft bra fokus och hög intensitet och god vilja att undersöka och veta mer. Dessutom har jag Malin gjort en lite lurig chokladutmaning med eleverna. Diskutera gärna hemma vad man kan se på bilderna.

   

             

I fredags har vi delat ut en batteribox att samla batterier i så att vi kan ladda för uppdrag kring återvinning, utbildning och kreativitet i projektet Batterijakten, se www.batterijakten.se – och även på schoolsoft.

Varma hälsningar från alla mentorerna via Malin

 

Händer framöver:

v.6

måndag Allaktivitetsdag (badhus, SPA-pyssel, bakning)

tisdag: idrott Röd

torsdag: idrott grön, läxhjälp Röd lektionstid, Röd har NO på matten (för att det gått bort så mycket NO)

fredag: läxhjälp Grön lektionstid

 

10/2 Kvällsaktivitet på Bounce för de som kan och vill – infoblad har delats ut av Molly

22/2 Föräldramöte år 4-9

v. 9 Sportlov  (27/2 – 3/3)

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Veckobrev']