Veckobrev Mars v.43

Hej alla Marsisar 😉

Det här var sista veckan innan lovet, HÖSTLOV/ LÄSLOV oavsett vad det kallas ska det blir skönt med lite ledigt!

Det har varit väldigt aktiva lektioner på sistone, fantastiskt att så många är så delaktiga i genomgångarna. Här är ett exempel från en mattelektion i Röd med Malin för inte så länge sen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sista trä- och metallslöjdslektionen innan lovet var en mer teoretisk sådan, eleverna har fått klura tillsammans och börjat skriva en mer utvecklad text och instruktion om hur man bygger en fågelholk. Ena gruppen fick även hjälpa Ayla att göra trätärningar, dels som klassen ska kunna använda men som först ska visa åk3 hur man kan göra egna tärningar, något som de ska göra i slöjden lite senare. Det är lite klurigt att få rätt prickar på rätt sida så att motstående sidor får summan 7.

 

 

De slipades släta och med lite rundade hörn och kanter så att de rullar lättare och sen fick eleverna välja färg på prickarna, några blev klassiska och andra betydligt mer färggranna!

Har ni tärningar från skolan hemma? Tärningar ni lånade för flera veckor sen när ni hade en matteläxa där ni behövde tärningar. Lämna tillbaka dem så snart ni bara kan, de var Malins privata tärningar som ni fick låna och jättemånga saknas fortfarande! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På idrotten har det varit orientering på schemat, vissa dagar är fantastiskt fina att springa i skogen, andra lite mer grå och betydligt kallare.

Från och med nu är det däremot inneidrott och vi kommer att ha extra fokus på att alla ska vara ombytta och att ALLA SKA DUSCHA! Så det är dags att packa gympapåsen på en gång med handduk. Du behöver inte tvätta håret eller gå runt med blött hår men du ska duscha kroppen och du ska byta kläder efter idrottslektionen.

Inga parfymer eller starkt parfymerade tvålar är tillåtna eftersom det finna elever på skolan som är allergiska.

 

ur Lgr 11, Kursplanen för Idrott och hälsa

 

Detta innebär bland annat att man lär sig att duscha av sig svett efter en fysisk aktivitet för att du inte ska bli nerkyld eller gå runt i svettiga/smutsiga kläder som påverkar både hur du mår och hur andra runt omkring dig mår. Därför duschar vi efter idrotten i skolan!

På rasterna har eleverna varit väldigt kreativa och har numera hittat på en ny rastaktivitet där man ska kicka och nicka bollen mellan sig i en ring. Tyvärr händer det att man krockar eller hamnar i vägen för andra som ska kicka eller nicka men det har varit bra stämning och alla är hjälpsamma om det händer något.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det blev en väldigt stark och fantastisk avslutning på veckan när vi gick på teatern på fredagen. Vi känner oss lite extra tacksamma för de möjligheter, förutsättningar och den trygghet vi ofta tar så för givet här i Sverige.

Ha ett skönt lov, var du än är och passa på att njut!

 

 

v.45

måndag: Idrott Grön och Röd OBS! kom ihåg ombyte och handduk

tisdag: Extra byggtid med Malin för No-projektet “Broar, hus och båtar” från 14.30.

onsdag: Idrott Röd OBS! kom ihåg ombyte och handduk

torsdag: Idrott Grön OBS! kom ihåg ombyte och handduk

fredag:

Kommande:

Lemshaga har blivit tillfrågade ifall några elever vill vara med på en konferens kring Grön Flagg den 29 november. Vi skulle behöva vara ca 12 elever tillsammans med Ayla (träslöjdslärare) och Marie Moberg som Grön Flagg-ansvarig på skolan. Det är eftermiddagstid i Nacka ca kl: 14.00-18.00 där eleverna skulle vara med och lära sig hur man kan bygga instrument av återbruksmaterial och “skräp”.

Det är frivilligt och utanför skoltid men det är en fantastisk möjlighet att visa upp Lemshaga och att få bygga och skapa instrument på ett roligt och nytt sätt. Om du är intresserad, hör av dig till ayla.lannestedt@lemshaga.se

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']