Veckobrev Mars vecka 10

Hej våra bästa marselever och föräldrar!

Den här veckan har vi hunnit med mycket. Allt ifrån att vi har välkomnat vår nya rektor Marianne med välkomstbrev till att skriva kunskapslogg för kapitel 1 i matematiken. Båda två har ni lyckats med bravur! Nästa vecka kommer vi att påbörja kapitel 2 som handlar om decimaltal, ny läxa till nästa fredag kommer att finnas på Schoolsoft inom kort.

 

Schack56an

Nu har vi äntligen skickat in alla papper för att vi ska kunna delta i schackturneringen och vi har skapat våra två schackklubbar Mars schackklubb och Lemshagas Schakademi. På grund av rådande omständigheter kommer tävlingen att hållas digitalt även den här gången. Vi kommer att få ett digitalt möte med en som arrangerar tävlingen, detta kommer att bokas så att vi kan ha mötet innan påsklovet. Återkommer med tider och detaljer för tävlingen inom kort.

Grönsaksmålet

Vi är även anmälda till grönsaksmålet där vi bland annat ska få plantera våra egna gurkplantor men också räkna ut hur mycket grönsaker var och en äter. Syftet med projektet är att få elever att äta mer grönsaker då åtta av tio äter för lite grönsaker. Tävlingen är för femteklassare och vi har möjlighet att vinna 25 000 kronor som går direkt till klasskassan! Vi påbörjar projektet redan på måndag under matematiklektionerna.

 

Under rasterna har ni trots grått väder varit ute och aktiverat er, bland annat med bollsporten Princess. Under lunchrasterna den här veckan har vi kollat på teaterpjäsen Imorgon som ni skapade under förra läsåret, vi är fortfarande lika stolta över er! Vi har även kollat på serien Klassen och Leif och Billy. Ni har blivit mycket bättre på att gå ut när vi ätit färdigt, fortsätt med det.

Läxor vecka 11

Tisdag – Glosor och text engelska Mars röd

Onsdag – Glosor och text engelska Mars grön. Simning för båda klasserna.

Torsdag – Läsläxa svenska båda klasserna

Fredag – SO prov – Europas länder del 1
Matematikläxa – kluring

Påminner om läxhjälpen som finns för de som vill på tisdagar mellan 15.00-16.00 och torsdagar mellan 15.15-16.15.

 

Simning onsdag nästa vecka 17/3

8.20: Mars Grön samlas utanför simhallen. Promenerar tillbaka till skolan efter simningen. (En vuxen tar bil och skjutsar tillbaka elever som har transport vid behov som anpassning).
9.20:  Mars Röd samlas utanför simhallen (sovmorgon). Promenad tillbaka till skolan efter simningen.
Vi äter lunch som vanligt på skolan. Om man behöver ett litet mellanmål innan promenaden tillbaka går det bra att ta med.
Eftersom vi är nybadade när vi går hem är det bra med varma kläder och mössa så att vi inte blir för kalla.
Måndag 22/3

Mars Grön sovmorgon till 9.30 (Personal på plats från 8.20 för de som behöver komma tidigare).

 

Viktig information

Föräldramöte 31/3 klockan 17.30-19.00 – digitalt – länk kommer att skickas ut separat.

 

Trevlig helg önskar

Maria, Johanna, Catrin och Anna

 

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.