Veckobrev Mars vecka 3

Bästa marsipaner, tack för den här veckan!

Andra veckan av terminen avklarad med bravur! Vi har avklarat en diagnos i matematiken och är klara med kapitel 5 i matteboken, den här veckan har ni lärt er om hur man räknar med förhållande i matematik, verkligen imponerad över er!
Kunskapsloggen för kapitel 5 flyttades till måndag nästa vecka för att alla ska hinna räkna klart det sista. Dagens lektion ägnade vi åt att komma ikapp kapitel 4 och 5 samt räknade på NOK för färdighetsträning och extra utmaning för att öva på problemlösning.

I engelskan har vi fokuserat på Europaprojektet och nästa vecka ska ni börja öva inför att presentera era travelguides. Ni kommer att få presentera dessa i mindre grupper. Läxan till nästa vecka kommer att handla om världens tidszoner, ni finner glosorna och texten som vanligt på Schoolsoft. Lyssna gärna på texten för att höra uttalet.

 

Flitiga arbetare med Europaprojektet

 

Påminnelse! Ni som ännu inte har en engelskbok att läsa behöver hitta det. Tips! Det går att låna hem böcker från bibliotek. Gustavsbergs bibliotek öppnar nu på måndag 25/1.

Luncherna fungerar bättre och bättre och ni visar vilka enorma stjärnor ni är, påminnelse däremot är att det är viktigt att man går ut direkt efter man ätit färdigt. Från och med nästa vecka kommer vi att ha nya rutiner vid luncherna, mer information kommer. Rasterna den här veckan har varit fullspäckade med både fotboll och pulkabacke.

 

Utvecklingssamtal VT 2021

Nu är det äntligen dags för utvecklingssamtal igen. Tiderna för terminens utvecklingssamtal kommer att publiceras på Schoolsoft på måndag, först till kvarn gäller!
På grund av rådande omständigheter kommer årets samtal även denna gång att hållas digitalt. Du och ditt barn deltar hemifrån. Blir det svårigheter med skjutsningar till skolan löser vi detta. Viktigt att komma ihåg är att den 17/2 är skolan stängd pga utvecklingssamtalen, dvs. alla elever ska vara hemma. Samtalet hålls även denna gång via Google Meet. Vi kommer att under måndagens mentorstid att förbereda samtalen med presentationer.

 

 

Information

  • Kunskapslogg nu på måndag 25/1
  • Europaprojektets gala 9/2 – mer info kommer
  • NO prov 11/2 – alla frågor finns både på Classroom och Schoolsoft
  • Matteprov kapitel 4-6 12/2 – använd läxhjälpen för att räkna ikapp alternativt ta hem boken

 

Trevlig helg!

Maria, Catrin, Johanna och Anna

 

 

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.