Veckobrev Mars vecka 40

Hej bästa marsianer!

Tack för ännu en bra vecka tillsammans med er. Vilken fantastisk vandring vi var med om igår! Bifogar bilder från dagen där ni kan visa era föräldrar vad härligt vi hade det.

 

Matematik
Den här veckan har ni arbetat klart med Kapitel 2 och skrivit kunskapsloggen. Ni får tillbaka denna under kommande vecka. Nästa vecka kommer vi att påbörja kapitel 3 och det gör vi tillsammans med Josefine Rejler som kommer och håller i första lektionen på måndag med båda klasserna. Kapitel 3 handlar om multiplikation och division. Ni kommer att få en varsin laminerad multiplikationstabell som ni kan ha i era matematikböcker för att hela tiden repetera.

Från och med nästa vecka kommer vi att påbörja att ha läxa i matten där ni ska få räkna övningar på NOK där ni får öva färdighetsträning.
Återkommer om det i kommande veckobrev.

 

Engelska
Under nästa vecka kommer ni att fortsätta att skriva på era berättelser, ni som inte börjat ännu skriv lite hemma för att komma igång med era berättelser. Ni som inte hittat en bok ni vill läsa på engelsklektionerna – Kolla gärna hemma eller i biblioteket om ni hittar en bok på engelska. Hör av er till Maria om ni vill ha några tips!

 

Svenska

Dags för läsläxa igen!

Den här terminsstarten har vi läst mycket i skolan. Nu är det dags att återigen köra igång med läsläxa för att främja läsning hemma.

Läxan hittas precis som tidigare i svenska-klassrummet på Google classroom. Klicka på Klassuppgifter och scrolla ner till Läsläxa för att hitta veckans läxa.

Du läser i valfri bok. Det finns en hel del böcker i skolan. Om du inte hittar någon här hoppas vi att du som är vårdnadshavare kan hjälpa ditt barn att hitta en passande bok.

Fyll i protokollet och tryck på Lämna in senast torsdag varje vecka. Ny läxa kommer ut varje fredag.

Information kommande vecka

Vaccination på måndag 5/10 mot HPV viruset.

 

Föräldramöte 14/10 kl 17.30

Påminner om föräldramötet den 14/10 kl 17.30. Det blir digitalt via Google meet den här gången, länk skickas ut innan. Vi har tänkt prata en del om matriser och bedömning inför betyg i åk 6. Vi tror också att klassföräldrarna och föräldrakoordinatorerna vill ha en punkt. Om det är något annat du tycker att vi borde ta upp vill vi att du mailar mentor senast en vecka innan, vi kommer inte ha möjlighet att ta frågor under mötet.
Mötet avslutas senast 19.00.

 

 

Trevlig helg!

/Maria, Catrin, Johanna och Anna.