Veckobrev Mars vecka 42

Hej våra bästa marsianer!

Tack för ännu en härlig vecka tillsammans med er, ni är fantastiska!
Nästa vecka är det sista veckan innan höstlovet.

Under mentorstiden i måndags pratade vi om reflexer i trafiken och vilka regler vi ska ha under aktiviteterna på rasterna. Samtliga som har varit med och röstat fram en idrottsstjärna kommer att få en reflex, ni som ännu inte röstat kommer få möjlighet till detta under nästa vecka.

 

Engelska

Ni har under veckan fortsatt att skriva på era berättelser och inlämning av dessa är vecka 47, om du behöver får du skriva på din berättelse hemifrån. Har du ännu inte hittat en bok som du tycker om att läsa på engelskan är det hög tid att ta sig till biblioteket och låna en!

Glosorna och texten till nästa vecka finner ni på Schoolsoft under uppgifter. För att öva på ditt engelska uttal, läs texten högt för din förälder.
Grey of the Day om Astrid Lindgren ska in senast på onsdag nästa vecka. Uppgiften hittar ni nedan för er som behöver.

GREY OF THE DAY 1

 

Matematik

Halloween matte på fredag!

Ni kommer att få lösa matteuppgifter på en tipspromenad där ni belönas med en överraskning i klassrummet. Ni som vill får klä ut er men det finns vissa regler med detta:

  • Inte se för läskig ut (då vi har yngre barn på skolan)
  • Inte blod
  • Inga leksaksvapen

Matematikprov

Första provet den här terminen kommer att äga rum vecka 46 den 13/11 för båda klasserna. Här kommer kunskaper för kapitel 1-3 att testas. Vi kommer att ha en lektion för repetition av det vi lärt oss fram till nu, men försök att räkna alla övningar på NOK för kapitel 1-3 i den mån det hinns med för att öva på färdighetsträning. Tveka inte att höra av er om det är något ni undrar över!

 

 

Information för kommande vecka

På måndag är det kör för de som vill klockan 8.20-9.20, för er som inte är med på kören är det som vanligt samling i klassrummet.

 

Trevlig helg önskar

/Maria, Catrin, Johanna och Anna

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.