Veckobrev Mars vecka 45

Hej våra bästa marsianer!

Bilden ovan visar hur duktiga ni är på att samarbeta och hela tiden hjälpas åt.

Den här veckan har inte varit som vanligt då både jag och Catrin har varit hemma, som vi har saknat er! Dessutom har vi haft stor personalbrist på grund av rådande omständigheter men som ni har kämpat, vi är alla så imponerade!

Som ni säkert redan har sett kommer måndagen att vara studiedag då vi lärare planerar hemundervisning under veckan. Under den här dagen kommer det finnas möjlighet att hämta det man behöver för att delta i hemundervisningen. Skolan kommer hålla öppet på måndag mellan klockan 10-15 för detta. Vi förstår att det dyker upp en hel del frågor gällande detta. Vi kommer som sagt under måndagen att planera lektionerna och under tisdagen påbörja att hålla de digitalt.

 

Ändrat provdatum för matematiken kap 1-3

Eftersom jag inte kunnat vara på plats under veckan har jag valt att flytta fram matematikprovet till vecka 47, fredagen den 20/11. Detta för att vi ska hinna ha en komma ikapp lektion, repetition inför provet och för att hinna med kunskapsloggen. Komma ikapp lektion och repetition kommer att hållas digitalt med början på tisdag nästa vecka.

Kunskapsloggen kommer att vara på fredagen nästa vecka (13/11) där kunskaperna för kapitel 3 divison och multiplikation testas.

För att förbereda er inför provet påminner jag om att göra övningarna som finns på NOK.

Under fredagens matematiklektion var jag med på Google Meet med Mars grön för att kunna hjälpa till om det behövdes. Bara där visade ni vad briljanta ni är för förändringar och hur ni anpassar er utifrån rådande situation.

Engelska

Ni kommer att få skriva klart era berättelser under nästa vecka för att sen kunna läsa varandras och ge återkoppling till varandra. Mer om gruppindelningen för detta kommer. Tanken var att starta ett projekt som skulle vara ämnesövergripande med svenska och SO, vi flyttar fram det till vecka 47.

Kommande vecka

Mer information om hur kommande vecka kommer att se ut i detalj kommer att komma under måndagen.

Tveka inte att höra av er till oss om det är något ni funderar över.

 

Trevlig helg!

Maria, Catrin, Anna och Johanna