Veckobrev Mars vecka 47

Hej alla bästa marsianer, elever och vårdnadshavare

Den här veckan har vi haft lektioner som vanligt på skolan. Ni har arbetat på bra och visat att ni tyckt om att vara tillbaka på plats igen. Vi går nu mot en kallare årstid och den här veckan har det börjat bli kallare, viktigt att klä på sig ordentligt för att inte frysa när vi är ute på rasterna.

Matematik

Under veckan har vi förberett oss inför första delprovet i matematik, ni fick även vara en del av repetitionen där ni fick visa hur ni löst uppgifterna som vi arbetade med sista lektionen inför provet. Torsdagens läxhjälp hade vi en extra genomgång för de som ville där vi gick igenom samtliga räknesätten vi lärt oss. Veckan avslutades med matematikprov för kapitel 1-3 där ni har fått visat era kunskaper för addition, subtraktion, multiplikation och division, bra jobbat! Här nedan följer några bilder som visar er koncentration under provet. Märkte att det var många som hade svårt med problemlösningarna, detta är något vi kommer att fokusera mer på framöver då kluringarna är något man kan ha svårt att hinna med. För att säkerställa att kluringarna hinns med kommer dessa att vara en läxa varje vecka att göra hemma. Vill även påminna om läxhjälpen som är på tisdagar och torsdagar mellan klockan 15.15-16.15.

Kommande vecka kommer vi att påbörja kapitel 4 där vi kommer att lära oss om bråk, bifogar LPP för kapitel 4 som vi kommer att arbeta med fram till början av VT21.

 

Engelska

Nu har vi äntligen påbörjat projektet resan i Europa i både engelska, svenska och SO. Ni arbetar på bra i samtliga ämnen och det ska bli så spännande att följa era arbeten och sen slutresultatet. I engelska ska ni få skapa era egna reseguider där ni hämtar fakta om landet på NE och skapar en reseguide som en som inte vet något om landet ska förstå och bli intresserad av att åka dit. Projektet kommer att avslutas med en gemensam gala där alla era fina verk kommer att presenteras och glänsa. Bifogar LPP för projektet i engelska.

Viktig information

  • Sista dagen för att anmäla sig till Klubben under jullovet är den 6/12, detta gör man direkt till Klubben. Mer detaljerad information om öppettiderna finns på Schoolsoft.
  • Simningen är förflyttad till VT21 pga rådande omständigheter.

 

 

Trevlig helg önskar och ta hand om varandra,

Maria, Catrin, Johanna och Anna

 

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.