Veckobrev Mars vecka 49

Hej alla fantastiska marsianer!

Tack för ännu en härlig vecka tillsammans med er. Tiden går fort när man har roligt, nu närmar sig julen med stormsteg och vi har snart ett långt jullov att se fram emot. I måndags julpyntade vi klassrummen och pysslade för att skapa en julstämning i våra klassrum.

I veckan har vi fortsatt att arbeta med resan i Europa där ni arbetat flitigt under både SO, svenska och engelsklektionerna. Under nästa vecka kommer vi att fortsätta att arbeta med bråk i matematiken, påminner om att använda läxhjälpen för att komma ikapp och ta hem boken vid behov. Viktigt är dock att komma ihåg att ta med boken tillbaka till skolan.

Under engelsklektionerna har vi fortsatt att arbeta med våra travelguides men vi har också spelat Go Fish! där ni fått spela finns i sjön fast på engelska. Under kommande termin kommer vi att prata ännu mer engelska för att öva oss inför årskurs 6. Glosorna finns uppe som vanligt på Schoolsoft och påminner om att läsa/lyssna på texten för att öva på ert engelska uttal. Nästa vecka kommer ni att få skriva julkort på engelskan.

 

Veckan innan Lucia ska ni få leta fakta om Lucia, var, hur och varför vi firar Lucia. Bifogar den här nedan för de som vill smygstarta redan nu med uppgiften.

 

Kommande tider

6/12 sista dagen att anmäla sig till Klubben under jullovet.

10/12 NO prov – människokroppen

14/12 Luciafirande i klassrummen

14/12 Kunskapsloggen kapitel 4 i matematik

18/12 julavslutning 09.00-13.30, schemabrytande dag

 

För er som vill klura på en mattekluring tillsammans över helgen

 

Trevlig helg och glad andra advent önskar,

Maria, Catrin, Johanna och Anna

 

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.