Veckobrev Mars vecka 5

Hej bästa marsianer!

Under den här veckan har ni varit mycket ute i snön, vilket väder vi haft! Vi har fortsatt att äta inne i våra klassrum och den här veckan har vi haft vagnar med maten för varje klass vilket underlättat att både hämta mat snabbare och ha möjlighet att ta fler gånger. Det är guld värt att vi får möjlighet att äta tillsammans med er. Viktigt är att när man ätit färdigt går ut på rast då ni behöver frisk luft och rörelse innan vi börjar med eftermiddagarnas lektioner. Påminner också om att mössor har vi utomhus, inte inomhus!

Veckan som varit

Under veckan har vi på matematiklektionerna arbetat med programmeringsprogrammet Swift. Ni jobbade på riktigt bra och extra tack till Lukas och Viktor som hjälpte till när det behövdes. Under kommande vecka kommer vi att repetera kapitel 4-6 för att förbereda oss inför fredagens matematikprov. Tips! Ta gärna hem boken för att öva mer och/eller var med på läxhjälpen för att få hjälp med det du inte hinner fråga under lektionerna. I engelska har ni förberett er inför kommande gala och efter galan kommer vi att fokusera på hörförståelse och läsförståelse i ämnet engelska.

Matematikboken 5B har nu kommit och ni får dessa nu på fredagens lektion när ni skrivit klart provet. Vi kommer bland annat att lära oss mer om geometriska former, algebraiska uttryck, statistik och mycket mer! Följ LPP via hemsidan för detaljerad information.

 

I No har ni isolerat flaskor och fått utforskat vilken isolering som fungerat effektivast, bra jobbat!
Resultatet redovisas nästa vecka.

Under musiklektionerna har ni övat på att spela i band, se här vilket rockband vi har i Mars!

 

Kommande vecka

Måndag: redovisning på engelskan av Europa länderna
Tisdag: Inget läxförhör engelska Mars röd
Galan kommer att ske i musikladan där ni kommer få presentera era presentationer för varandra, det kommer att bli en dag vi aldrig kommer att glömma!
Onsdag: Läxförhör engelska Mars grön (uteblivet föregående vecka)
Torsdag: NO läxa energi och energiomvandlingar
Fredag: Matematikprov kapitel 4-6

 

Viktig information

Glöm inte att boka tid för utvecklingssamtalet, tider finns att boka på Schoolsoft, först till kvarn!

Idag fick vi ny information gällande Schack56an, det kommer att vara en tävling online för de som vill öva inför den riktiga tävlingen. Tiden är klockan 12.00 den 1 mars, för de som vill delta är länken följande https://lichess.org/swiss/ci3rOPa1
Tävlingen kommer att vara vid månadsskiftet april/maj, mer information kommer! Det finns ett brinnande intresse för schack vilket är väldigt roligt att se.

 

Trevlig helg!

Catrin, Maria, Johanna och Anna

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.