Veckobrev Merkurius v 4

Hej alla Merkuriusar!

Ännu en vecka påverkad av Covid-läget! Vi började och slutade veckan med närundervisning, medans vi däremellan hade distansundervisning. Tack för förståelse för snabba förändringar i dessa tider.

Veckan som gått

Vi började veckan med mentorstimme där vi fortsatte med begreppet ”Klassmart” och stämde av läget så här långt. Under nästa veckas mentorstimme kommer vi att ägna tid åt att förbereda oss inför utvecklingssamtalen och då kommer ”Klassmart” vara en del av det du ska fundera på. ”Vad kan du göra själv och vad kan du hjälpa andra med?”. Så diskutera gärna hemma hur ni tänker kring detta och hur det kan användas för att alla ska kunna vara med och bidra! Tillsammans ska vi ta oss längre!

No och Matematik

I No:n håller vi just nu på att avsluta området ”Joner, syror och baser”. Efter lovet har vi förberett oss inför kemi-provet på olika sätt bl a genom ”plugg-grupper” under lektionerna samt begreppsträning i grupper. Vi har även hunnit med att plaenera en egen undersökning samt tränat på reaktionsformler.  Idag blev äntligen provet, som skjutits upp två gånger, av. Om du missade det är nästa tillfälle provtiden på onsdag.

I matematiken håller ena klassen på att avsluta Algebraområdet, medans andra klassen har påbörjat ett nytt område om Tredimensionella figurer. Vi har börjat med lite repetition kring area och omkrets för att nu komma in på tredimensionella figurer. Vi har bl a under veckan räknat på olika tredimensionella kroppars begränsningsyta och ni fick bl a välja ut något föremål hemma hos er som ni räknade på.

Övrigt

  • Under helgen kommer det finnas utvecklingssamtalstider på schoolsoft som ni kan boka inför vecka 6. Utvecklingssamtalen kommer även i vår vara digitala. Varmt välkomna!
  • Glöm inte att lämna in hälsouppgifterna inför hälsobesöket hos Judith. Ni kan antingen lämna till oss mentorer eller direkt till Judith.

Kommande händelser:

  • Allaktivitetsdag: 3:e Februari- är nu tyvärr inställd och flyttas fram till våren.
  • Utvecklingssamtal måndag 7/2 på mentorstid + onsdag 9/2 hela dagen (utvecklingssamtalsdag)

Ta hand om er och ha en fin helg!

/Merkuriusteamet