Merkurius veckobrev v.41

Hej Merkurius!

Så har även vecka 41 passerat. Snart är det höstlov. I veckan har vi varit på dansuppvisningen Bach in the streets. I föreställningen medverkade två av Sveriges främsta artisterna inom sina respektive genrer: Violinvirtuosen och Bachspecialisten Semmy Stahlhammer som är förste konsertmästare vid Kungliga Operan, och streetdansaren Maele Sabuni – hyllad dansare som vunnit flera prestigefyllda priser och även uppträtt i schlagerfestivalen.

Maele och Semmy är födda i Sverige och är barn till flyktingar. Semmy bär på ett judiskt arv och Maele kongolesiskt. I Bach in the street delar de en berättelse om att ärva och bära minnen, att fly, rotas i ny jord, hitta sin plats och hur olika kulturer kan få en människa att växa. Bach in the Street har vunnit pris för ”Best Small Ensemble” i Yamawards  – en internationell tävling för produktioner för barn och unga.

Det rådde blandade meningar kring föreställningen bland våra elever. Men alla var eniga om att vi fick lyssna på en fantastisk violinspelare samt titta på en fantastisk dansare.

Vill passa på att hinta igen om att det snart är dags för föräldravecka. Vecka 43 är det dags och vi hoppas verkligen att många vill komma och besöka oss. För hur ser egentligen ert/era barns skoldag ut här på Lemshaga? Vi har fått förfrågningar från föräldrar som gärna vill komma hit men helst inte ensamma utan gärna i sällskap med andra föräldrar. Så vi tänker såhär, ni som har tänkt er att komma hör av er till Cristin och säg till vilken dag ni har tänkt er, då kan jag vidarebefordra den informationen till de föräldrar som gärna vill ha sällskap. Tack på förhand!

Information från klassföräldrarna:

Vi träffades i veckan för att bolla idéer kring hur vi kan fylla på klasskassan. Vi enades om att inför julen sammanställa en folder med 4-5 olika saker som ungdomarna kan sälja. Ex 3 ostar (Hjärtan, Laphroaig och Tryffel) dörrkransar, korvar, amaryllis och ljus. Detta är ett ypperligt tillfälle för ungdomarna att samla in pengar till klasskassan och få en minnesvärd klassresa i början av åk nio. Målet är att sälja ca 20 saker/elev men detta ska naturligtvis ske efter bästa förmåga. Men ju mer vi får sålt desto bättre! All förtjänst går ju direkt till klasskassan. Vad händer nu? Jo, Det kommer att tas fram en beställningsfolder med text/bild/beskrivning på vad som kan säljas.

Nu på Måndag på Mentorstiden tar Kristina och Erik (Emils pappa) och besöker klassen och berättar om upplägget. Målet är att underlaget med beställningsformuläret och text/beskrivning klart tills dess.

Sedan drar försäljningen igång!!

Vi kan hålla på med försäljningen fram till den 10:e november (Vi tar betalt av kund vid leverans). Därefter mailar varje elev/familj en sammanställning vad de sålt till Jenny. Mailas på jenny.soderlind@ptj.se  Märkes med elevens namn.

Varorna som eleven sålt hämtas hos Claes på Norra Lagnö, Lagnö Gårdsväg 18,  den 25/11 eller 26/11 mellan kl 16-20. Utlämningen sker redan då så att varorna kan levereras ut till kund i slutet av nov / början av dec. Vi tar betalt av kund vid leverans.

Varje familj sammanställer sedan sina intäkter och skickar beloppet i en enda swish-överföring till Susanne. Märkes med elevens namn. Skickas på 070-7676192 Susanne Ahlgren. Dock senast 3/12.

Nu får vi stötta ungdomarna att de tar tillvara denna unika möjlighet att sälja så det blir rejält klirr i klasskassan!

Nästa vecka:

Orienteringsdag:

Var? Hellasgården, Nacka

När? Tisdagen den 15:e oktober. Samling där 09.30! Dagen beräknas var slut runt 13:30.

Hur tar jag mig dit? Eftersom det är orienteringsdag förväntar/ hoppas vi att ni hittar själva (digital orientering)… T. ex tittar efter lämplig buss via Sl. (Hållplatsen heter Hellasgården). Om ni får skjuts av förälder kolla då gärna av med någon klasskompis om ni har plats över i bilen.

Hur? Du kommer att få visa dina orienteringskunskaper genom att springa en bana ensam. Venus och Merkurius kommer även att skriva sitt teoriprov där på plats.

Vad skall jag ta med?

  • Extra kläder, gärna varma. (Byt om hemma!) Det finns inga duschmöjligheter på plats.
  • Om du har en egen kompass ta gärna med den då vi inte kan garantera att vi kan låna ut kompasser till alla elever. År 9 har förtur på kompasser och därefter år 8.
  • Egen matsäck samt vattenflaska/dricka.
  • Klocka/Mobiltelefon (så att du inte kommer tillbaka för sent).
  • Mobiltelefon – om något händer (lägg in numret till klasstelefonen)
  • Penna och sudd (gäller år7 och år8).

Hoppas ni alla får en riktigt fin helg!

Henrik, Ann, Charlotta & Cristin