Veckobrev Neptunus v.11

Hej alla Neptunusfamiljer!

                                                                   

Nu börjar det kännas som våren är här! När solen värmer oss åker ytterkläderna av men i skuggan är det fortfarande kallt och snöhögarna ligger kvar..brrr. Det gäller att ha kläder för alla väder 😉

 

Under veckans svenskalektioner har vi jobbat med Lilla kollen kapitel 6-10 där vi repeterade sådant som vi arbetade med i dessa kapitel och eleverna fick visa vad de lärt sig. Vi har börjat med kapitel 11 där vi fick läsa en fantasiberättelse om Drakhusets hemlighet. Lilla drakungen vill inte äta döda möss utan vill bara ha popcorn…

 

I bokstavspåsen gömde sig hushållspapper, havregryn, hår, hårband och en häst och vi smakade även på bokstaven Hh. Den här gången var det havrefras. Med många små kuddar var det perfekt att knyta an till matematikens dela lika.

matematiklektionerna har vi jobbat klart med kapitlet om multiplikation och division. Det var några kluriga uppgifter den sista lektionen med problemlösning som vi klarade galant.

 .      .   

Under NO-lektionerna har vi lärt oss om några vanliga svenska djur och gruppvis skrivit små faktaböcker om dessa djur. Det här är första gången eleverna skriver egna faktatexter så många tyckte det var spännande och roligt men lite svårt. Resultatet blev fina små faktaböcker med passande bilder. 

.      .  

 

Vi har haft musik och lärt oss mer om synthen. Nu börjar scenen bli full av alla musikinstrument i orkestern. Vi har även sjungit vårsånger om tussilago, vitsippa, blåsippa och krokus.

 

Röd grupp har haft bild Cicci som började med att berätta om den kända keramikern Lisa Larsson. Hon jobbade i Gustavsberg med Stig Lindberg och en grupp andra konstnärer som skulle ta fram nya former och mönster. Efter 26 år i Gustavsberg startade några av hennes kollegor Keramikstudion som fortfarande tillverkar hennes figurer i hamnen. 

Eleverna har fått inspireras av hennes figurer och vi har arbetat i stengodslera som sedan ska brännas i vår ugn. Tanken är också att vi ska måla mönster och detaljer. Flera av eleverna kände igen hennes figurer finns i många hem.

Kanske har ni några Lisa Larsson-figurer hemma?

  .     .    

Grön grupp har skrivit i “boken om mig”. Den här gången fick alla välja en plats som de skulle vilja resa till.

.      

idrotten var det boll-tema och att följa instruktioner. Det blev en jättekul lektion och barnen var rejält varma efteråt. Idag duschade de flesta barnen. Kom ihåg att packa med handduk nu också.

. . . . .

Nästa vecka har vi tänkt att plantera lite frön i Neptunus. Vi  önskar att alla tar med sig två överblivna krukor eller två halva urdiskade mjölkpaket eller liknande, märkta med namn.

 

Vi vill påminna om att det är frukt, grönsak eller smörgås som man får ta med sig om man behöver extra energi under dagen. Flingor, kakor och andra sötsaker ska man inte ta med sig.

 

Info från fritids

 

Hej!

Nu är det dags att anmäla era tider inför påsklovet.

Torsdag 14/4 stänger fritids 15:00

Fredag 15/4 är fritids stängt pga röd dag.

Vi vore tacksamma om ni fyllde i detta så snart som möjligt, två veckor innan lovet stänger schoolsoft för anmälningar.

 

Med vänliga hälsningar fritids och fritidsklubben.

 

Vecka 

Måndag: Bokstavspåsen till skolan, Tag med 2 krukor eller liknande
Tisdag: Läxan lämnas in. Ny läxa ut. Kom ihåg att lägga läxan i mappen så inte böckerna blir förstörda.
Onsdag:
Torsdag: Friluftsliv
Fredag: Idrott.

 

Trevlig helg!

 

Lisa, Eva och Sara

 

 

eva.lorne@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

sara.johansson-holst@lemshaga.se

 


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.