Veckobrev Neptunus v.12

Hej alla fina Neptunusfamiljer!

 

Vilken härlig vårvecka vi haft. Alla vill vara ute utan jacka på rasten men riktigt så varmt är det inte ännu. Tag gärna med en svalare jacka istället. 

Under veckans lunchraster har vi lottat kompisgrupper att vara med, olika grupper varje dag. Först fick gruppen snurra uppdragshjulet och göra ett uppdrag. Sedan fick gruppen komma överens om vad de skulle leka eller göra på rasten. Det är bra för alla att kunna leka eller samarbeta med fler klasskompisar än de vanliga.

Barnen har sedan fått berätta hur det gått att leka och vilka lekar de gjorde. På det viset fick alla också tips om nya lekar. En barnfråga: 

-Ska vi leka med den bestämda gruppen på sista rasten också?

-Nej då får ni leka med vem ni vill.

-Jamen vi vill ju fortsätta leka!

Det är så kul att se att flera barn hittat flera nya kompisar och lekar till rasterna.

 

På veckans svenskalektioner har vi fortsatt att arbeta med fantasiberättelsen om drakhuset. Vi har läst i kör allihop och barnen har läst texten två och två.

.   .   

 

I bokstavspåsen gömde sig bokstaven Yy. Orden denna gång var ylletröja, yoump, yatzy, yuccapalm, yoghurt, yllegarn, yxa, yngel och ytterkläder. Som provsmakning blev det en yoghurtgodis från naturgodis-hyllan.

mattelektionerna har vi jobbat med ordningstalen första, andra, tredje osv.  De används till exempel när vi säger datum och på vilken plats något kommer. Vi tränade även på höger och vänster och begreppen framför, bakom, emellan, först, sist, vid sidan, över och under.

.    .    .   

NO:n har vi redovisat de fina faktaböckerna om svenska djur. Vi har också förberett oss inför att plantera frön. Vad behöver ett frö för att växa? Var kommer frön ifrån?

 

friluftslivet passade vi på att plantera tomatfrön och blomfrön så nu är våra fönster fulla av planteringskrukor. Efter lunchrasten sa ett besviket barn 

“Min planta har inte kommit upp än!!” 

Då blir det så tydligt att vi har mycket att lära! 🙂

Sedan skrev och ritade vi i våra årstidsböcker.

 

Grön grupp har haft SO och skrivit om Mitt drömyrke. Tänk att få köra sopmaskinen, jobba för FBI eller vara ridlärare. Barnen hade många roliga yrken att sikta på.

På engelskan har vi sjungit om djur och skrivit och pratat om vilka djur vi tycker om.

 

Röd grupp har haft bild med Cicci. Den här veckan var det deras tur att forma djur av lera.

 

idrottslektionen använde vi rockringarna till alla möjliga övningar. Nu när det våras är rockringar superbra leksaker ute på rasterna och på idrotten fick vi många tips.

Vecka 

Måndag: Bokstavspåsen till skolan
Tisdag: Läxan lämnas in. Ny läxa ut.
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: Idrott, kom ihåg handduken.

Vi vill också berätta att vi nu har Sara tillbaka, så kul!! Hon börjar på 25% men vi njuter av varje minut!

Trevlig helg!

 

Lisa, Eva och Sara

 

 

eva.lorne@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

sara.johansson-holst@lemshaga.se

 


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13