Veckobrev Neptunus v.19

Hej alla Neptunusfamiljer!

Vilken spännande och rolig vecka vi har haft! 

I tisdags var vi inbjudna till Musikladan där lilla kören uppträdde för hela Mellangården. Alla som ville sjöng med i refrängerna och det blev en härlig musikstund.

.   

Vi har haft både fritidshemmets dag och skolans dag samma vecka. På fritidshemmets dag fick barnen först grillad korv och sedan prova alla möjliga lekar på olika stationer.

   

.  .  

På skolans dag fick vi äntligen bjuda in er föräldrar i skolan igen. Det var jättekul att så många kunde komma och hälsa på och titta in i verksamheten.

 . .   

Inför ert besök städade vi förstås lådorna och klassrummen och gjorde i ordning tipspromenaden om djur och natur. Det blev 20 spännande frågor.

Vi hann även med andra lektioner.

På veckans svenskalektioner har vi som vanligt skrivit dagbok och haft läsläxor. Vi har börjat med en ny berättelse i Läsresan som handlar om att inte ge upp. 

Vi tittade också på bokstaven som gömde sig i bokstavspåsen. Det var Qq, en riktigt klurig bokstav. Ändå hittade vi väldigt svåra ord däri som Qatar, quinoa, queen, quesadillas, quarter-häst m.fl.

  .  

Vi smakade på bokstaven i form av puffad quinoa som smakade som popcorn sa barnen.

mattelektionerna har vi jobbat med diagram och tabeller. Vi har gjort streck för avprickning, räknat samman strecken, skapat diagram och tränat på att läsa av diagram. Vi har också hittat på egna frågeställningar till kompisarna och gjort tabeller och diagram av det.

 

musiken sjöng vi sånger som är bra att kunna så här års. I läroplanen står det: “Musik som knyter an till elevens vardagliga och högtidliga sammanhang, däribland nationalsången och några av de vanligaste psalmerna, samt inblickar i svensk och nordisk barnvisetradition.”

Vi sjöng nationalsången och Den blomstertid nu kommer och även två sommarsånger.

 

Grön grupp har haft engelska. Den här gången handlade det om Activities. I love to sing, play, run and so on….  Yes, I can and No, I can’t svarade vi också på i olika sammanhang.

.   

Röd grupp har haft bild med Cicci. Idag använde vi många olika material och tekniker när vi inspirerades av alla vackra körsbärsblommor som har slagit ut. Ni har väl sett vårt vackra träd vid Mellangården?

Det är härligt att få ”duka upp” allt material på mattan för att sedan få se elevernas lust och kreativitet blomstra.

   .   

 

idrottslektionen var vi ute och vi kommer ha uteidrott resten av terminen. Det var verkligen “kalvar på grönbete” och vackert väder hade vi också.

.    .   

 

Nästa vecka :

 

Onsdag 18/5 Musikföreställning Gustavsbergsteatern. Vi har lektioner som vanligt på morgonen och tar sedan buss till Gustavsberg där vi ser Kulturskolans  föreställning Stjärnklart. Vi är sedan kvar i Gustavsberg och äter matsäck och beroende på väder är vi kvar i parken. Kläder efter väder och ta med lunchmatsäck, dricka och frukt.

 

Fredagen den 20/5 är det Planetspelen för mellangården. Det är en dag då vi gör kul utmaningar tillsammans med alla de andra barnen i Mellangården. Vi samlas som vanligt i klassrummet och promenerar dit till aktiviteterna efter morgonsamlingen. Vi får med oss lunch från skolan men eleverna behöver  ha med sig en tom matlåda att äta ur, bestick samt vattenflaska och en extra frukt. Alla behöver även vara klädda efter väder och ha bra skor för att promenera, skutta och leka. Vid soligt väder är det viktigt att tänka på keps/hatt samt solkräm. Vi är tillbaka på skolan innan mellis.

 

En härlig nyhet att avsluta veckan med är att vi vet vem som blir Neptunus nya ansvarspedagog till hösten (då barnen börjar Uranus). Det blir Johanna som redan känner eleverna bra från fritids! Superbra! 

Det är henne ni brukar säga godmorgon till i Mellangården 😉

 

Vecka 20

Måndag: Sista bokstavspås-tillfället!
Tisdag: Läxan lämnas in. Ny läxa ut.
Onsdag: Till Gustavsbergsteatern, medtag matsäck!
Torsdag:
Fredag: Planetspelen medtag burk/tallrik, bestick, vatten och frukt.

 

Information från fritids:

 

Hej!

I tisdags firade vi fritidshemmets dag tillsammans med fritids alla elever, denna dag grillade vi korv till mellis innan vi fick prova på olika aktiviteter och lekar.

I onsdags fick familj och vänner som hade möjlighet att komma, se hur skolan ser ut i verksamheten. Så kul tycker vi att vi äntligen kan bjuda in er efter år i pandemi-tider.

 

Nu till något helt annat, det är dags att anmäla närvaro inför sommarlovet, schoolsoft stänger för anmälningar nästa vecka den 20/5.

För att vi ska kunna fördela personalen och planera roliga aktiviteter behöver vi att ni fyller i närvarotider om ni ska vara närvarande. Ska ni vara lediga tar ni bort tiderna alternativt skriver ledigt i kommentarsfältet.

Alla elever som har ifyllda tider räknar vi som närvarande. De som inte har ifyllda tider räknar vi som lediga.

 

Med vänliga hälsningar fritids och fritidsklubben.

 

— 

Vänliga hälsningar,

Johanna Ohlander

08 586 313 26

 

Kommande händelser

v.20 – 18/5 Stjärnklart, föreställning i Gustavsberg.

v.20 – 20/5 Planetspelen.

v.21 – 23/5-25/5 Studiedagar / fritids har öppet. 27/5

v.21 – 27/5 Lovdag / fritids har öppet.

v.23 – 10/6 Skolavslutning.

 

Trevlig helg!

 

Lisa, Eva, Sara och Faiza

 

 

eva.lorne@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

sara.johansson-holst@lemshaga.se

faiza.kuzucu@lemshaga.se

 


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13