Neptunus veckobrev v.43

Hej alla fantastiska Neptunusar! 

Sista veckan innan lovet har varit fullmatad med: Fn-dagen, bokstaven Nn, nyckelipigan , lekar vid scoutstugan, hejdå-fest för Pernilla och massor av annat.

Som nämnt har det varit Pernillas sista skolvecka. Vi avslutade veckan med att ha ett ett litet avslutningskalas för henne! Pernilla bjöd på popcorn, saft och film! Ni som är på höstlovet får träffa Pernilla ytterligare en vecka då hennes sista dag är 31/10. 

Christina börjar måndag 4/11 och här kommer en hälsning från henne:

“Hej jag heter Christina och jag kommer börja arbeta hos era barn i Neptunus efter höstlovet. Jag bor utanför Djurö och har precis avslutat min tjänst på Fågelviks skola. Jag ser fram emot att få arbeta med era barn. Vänliga hälsningar Christina.”

Kunskaper

Svenska – Den magiska kulan

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Nn. Det var Johannes och Alex tur att få i uppdrag att ta med sig föremål som började på bokstaven Nn. De hade tagit med sig bland annat: nycklar, nalle, nässpray, Nalle Puh, nudlar m.m.

I veckan lyssnade vi efter var i orden Nn befann sig: först, inuti, sist. Under veckan arbetade vi även med ordbilden “har”. Vi frågade varandra frågor likt: “Vem HAR en röd tröja på sig?” och svarade varandra: “Jag HAR en röd tröja på mig.”

 

Matematik – Bedömningsstöd

Vi har nu gjort klart alla bedömningsstöd där vi avslutade matematikdelen i veckan. Det är en värdefull stund som vi får chans att sitta tillsammans med varje barn för sig. Stunden visar vad eleverna redan kan och vad de behöver träna mer på. 

NO – Veckans djur 

Eftersom vi arbetat mycket med bokstaven Nn så läste vi och tog reda på fakta om nyckelpigan. Eleverna fick dessutom några meningar om nyckelpigan i sin djurbok. Som avslutning pysslade vi nyckelpigor. Alla våra alster finns i respektive klassrum.

 

Friluftsliv

Under friluftslivet gick vi bort till Scoutstugan. När vi väl var där kunde vi njuta av vädret och arbeta i våra tvärgrupper. Vi fick bland annat läsa en saga om skogsdjur, leka lekar med Trixie och köra memory med svenska djur. Det var en riktigt härlig stund.

 

Normer och värden / Elevernas ansvar och inflytande

FN-dagen

Torsdagen bjöd på prat om vad FN är och vad barnkonventionen innebär. Eleverna fick rita bilder till några av artiklarna som står i barnkonventionen. Bland annat: Barn har rätt att få säga vad de tänker och tycker, barn har rätt till liv och utveckling och barn har rätt till samma rättigheter och lika värde. Vi skapade också fredsduvor som vi skrev olika saker barn behöver för att må bra i.

Dagen avslutades med Uranus årliga FN-samling i musikladan.

Hem och skola

Hörlurar

Vi ser att eleverna gynnas av att ha hörlurar när de arbetar med iPads. Eftersom det är individuellt vilka hörlurar som passar eleverna så det är ett önskemål att ni tar med ett par hemifrån.

 Läxa: 

  • Under lovet kommer vi att ta en paus i Den magiska kulan. Däremot vill vi att ni fortsätter läsa hemma under lovet. Vi skickar med er ett digitalt läsbingo. (https://www.jagharläst.se) Det ni har läst ska ni sedan fylla i på hemsidan. Ett roligt sätt att läsa på som hjälper till att väcka läslusten och hålla igång läsningen under lovet. 

 

Information inför vecka v.45 (Veckan efter höstlovet!)

Måndag: Christina första dag! Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. Dans och drama med kulturskolan. 

Tisdag: Friluftsliv – kläder efter väder. 

Onsdag

Torsdag

Fredag: Ny läsläxa delas ut. 

 

Vi önskar er alla ett trevlig höstlov!

Ingela, Daniel och Pernilla

 

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.