Veckobrev Neptunus v.43

Hej alla Neptunus familjer!

Sista veckan innan lovet, och vi har haft fullt fokus på FN och barnkonventionen och även detta veckobrev! Barnen har läst, diskuterat och lyssnat om barnens rättigheter och varför vi har en dag som kallas FN- dagen.

 

Svenska

Vi har under veckorna samlat massor av ordkort i elevernas ordkortslådor. Nu var det dags att se om vi kunde bygga olika meningar med hjälp av korten. Många meningar blev det!

Matematik

Vi har börjat utforska subtraktion och vad det är för något. Mycket spännande!

FN

Under tisdagen, på FN dagen arbetade barnen för fullt kring vad FN och Barnkonventionen är. De fick läsa två och två en bok om barnens rättigheter. Sedan fick de välja två rättigheter som de tyckte var extra viktiga som de fick skriva på fredsduvor som de gjort.

Under dagen berättade även Cissi om Afrika som ligger nära hennes hjärta och om hennes tid där. Hon visade ett vackert afrikanskt batikbonad och samtalade kring bilderna.

Inför FN samlingen på fredag, förberedde barnen en bild på sig själv som vi satte runt ett stort jordklot. Det blev otroligt härligt att se på! Ta en titt i vårt trappa, där dessa sitter uppsatta! Cissi dansade även en afrikansk dans med barnen!

FN samlingen var fantastisk med mycket musik och sånger! Vi fick höra när Uranus (som höll i samlingen) berättade om FN och om barnens rättigheter och Mellangårdskören sjöng så fint!

Många av barnen hade på sig kläder från andra länder, här är några av dem!

Friluftsliv

Idag (fredag) har vi pratat om våra sinnen och lyssnat på en höst saga om Musen som kunde dansa. Alla fick smaka på the som vi gjorde på våra stormkök.

Påminnelse!

Kom gärna ihåg att ta med en bra bok efter höstlovet som ni kan läsa under vår tysta stund på morgonen. Vi kommer åka till biblioteket som vi nämnt, men innan dess så får man gärna ta med en hemifrån om man vill.

Nästa vecka
Höstlov

Vecka 45:

Måndag: Vi åker till Bokstavslandet
Tisdag: Enligt schema
Onsdag: Ny läxa delas ut
Torsdag: Idrott för båda grupperna.
Fredag: Enligt schema

Trevlig helg och höstlov!

Sara, Cissi, Vincent och Nick

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']