Veckobrev Neptunus v.46

Hej alla fina föräldrar och barn!

Vi har haft en härlig vecka med mycket bokfokus, där det märks att era barn har ett stort intresse för böcker!

SO

Vi har besökt biblioteket och barnen skötte sig riktigt bra, både på biblioteket och i trafiken från och till skolan! För att barnen skall få vara en del av detta veckobrev så har de varit med och skriva texter till bilder som vi valt ut från våra utflykter. Eftersom vi har kopplat ihop våra utflykter med vårt arbete i SO kring trafiken har stort fokus legat på säkerhet och hur man beter sig när man går på led, åker buss, är på bibliotek eller teater m.m. Så luta er tillbaka och njut av en liten lektion i just detta!

Man får inte gå mitt i vägen, utan på trottoaren. Det är viktigt att hålla ihop i ledet.
Vid stora vägar är det bra om man kan gå under vägen istället, det är säkrare.

 

 

Det är bra att stå och vänta i en busskur, både ifall det regnar men också för att det är säkrare.

 

De vita plattorna betyder att man inte ska stå där för att inte komma så nära trafiken.
Det är viktigt med bilbälte i bussen och att sitta lugnt.

När man ska gå över en väg, måste man titta, vänster, höger och vänster igen.

Biblioteket

Vår utflykt till biblioteket var mycket efterlängtat och det var en fröjd att se “hungern” efter bra böcker att läsa och ta med till skolan. Det var allt från Guinnes Rekordbok, till spännande och lite läskiga sagor som intresserade era barn. Det blev en fin stund där många av barnen satt och läste och tittade tillsammans i böcker.

Svenska

Denna vecka var det barnboksvecka och alla barn fick ta med sig en barnbok som de tyckte mycket om. Det var spännande att få höra varandra berätta om olika böcker. De fick berätta om handlingen, varför man valde just den boken, bilder man tyckte om osv.

NO

Vi har börjat utforska och fundera kring vart småkryp och andra djur tar vägen på vintern. Vilka flyttar? Vilka stannar? Hur gör de som stannar för att överleva? Vart åker de fåglar som flyttar till varmare länder? Åker några till Thailand? Vad gör myrorna? Vad är ide? Sover björnar när de går i ide, eller har de samlat mat så det räcker som de kan äta under hela vintern?
Detta är bara några av alla de frågor barnen hade. Barnen har fått göra en egen hypotes kring vad de tror att ett djur gör under vintern.

Vi ska under de närmsta veckorna undersöka just detta. Samt nästa vecka kommer vi ha en hel dag ute då de verkligen får tillfälle att utforska i naturen.

Tryggisar

Jamie, Tindra, Alicia och Frida Å har varit på Trygghetsmöte och pratat om hur man är en bra kompis och hur vi ska känna oss trygga här på skolan. Alla klasser fick skicka in svar på bland annat vad en bra kompis är, hur man gör när någon är utanför eller om man själv känner sig utanför. Klasserna har även fått skicka in vart på skolans område de känner sig mindre trygga. Tryggisarna fick återge vad de tagit upp och de fick presentera de förbättringsförslag som de tillsammans kommit fram till. Efter detta fick de det ärofyllda uppdraget att dela ut “En bra kompis” pin till alla elever.

 

Utflykt

Nästa vecka är det dags igen att gå på en heldagsutflykt. Birgitta som arbetar med vårt form och mönster tema kommer också vara med. Vi kommer att spana efter spår av liv. Men vi kommer även sysselsätta oss med lite tomtespaning! Vi närmar oss julen (tro det eller ej) och vi kommer arbeta mycket kring tomtar och olika slags tomtar i svenskan. Detta blir en liten start på detta tema! Barnen ska ha med sig matsäck och något litet fika samt varm (ljummen) choklad om man vill. Fika kan tillexempel vara en bulle, några kex eller en frukt. Tänk på att allt ska vara från från nötter! Det är även viktigt att barnen är ordentligt klädda då vi är ute länge, så ingen behöver frysa.

Påminnelse!

Skolan stänger tidigare 27/11 – Då skolans personal kommer att delta på en  Workshop med Afrovadå redan kl. 15.00 måste vi stänga skolan kl. 14.45. Vi hoppas på er förståelse för detta och ber om ursäkt för för att denna information av olika anledningar kommer sent. Om ni inte har möjlighet att hämta ert barn tidigare denna dag vill vi att ni kontaktar skolan, så hittar vi en lösning.

Om ni vill delta i denna spännande kväll ska ni anmäla er till Anna-Lena.B.Frölund snarast. Föräldrar är välkomna att delta kl.17.30-19.00.

Varmt välkomna!
Hälsningar
Anna-Lena B. Frölund

Nästa vecka
måndag: Vi åker till bokstavslandet.
tisdag: Enligt schema
onsdag: Ny läsläxa delas ut, kap 10 “Retstickan och skattkartan”
torsdag: Idrott för båda grupperna
fredag: Utedag! Tag med matsäck samt ett litet fika. OBS! Klä barnen med bra kläder så de inte fryser!

Trevlig helg!
/ Sara, Cissi, Nick och Vincent

8 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']