Veckobrev Neptunus v. 48

Hej alla Neptunusar!

Vi har haft en fin vecka och julstämningen har verkligen börjat infinna sig hos oss!

Svenska

Vi har börjat läsa ur boken “Skorstensjul” som vi fått lånat av Felix i röd grupp. Boken bjuder på ett kapitel varje dag inför jul. Vi har nu på fredagen läst första kapitlet och man märker hur barnen är fulla av förväntan. Barnen har även gjort en egen julkalender med egna stjärnor, en för varje dag, som innehåller ett uppdrag. Det är en så kallad “snäll-kalender” där uppdragen går ut på att utmana varandra att göra något snällt varje dag, hela vägen fram till julafton. De uppdrag som är över helgens dagar skickar vi med här i veckobrevet så att ni kan göra dem hemma och sprida lite mer snäll julstämning. I helgen blir uppdragen följande: “Tacka extra mycket för maten” samt “Ring någon du inte pratat med på länge”.

Bokstavspåsen visades av Emelie och Sixten med saker på bokstaven V. Vi vill tacka er föräldrar för ert engagemang i barnens upptäckande kring bokstavspåsen. Vi ser det engagemanget och barnen växer av att få visa sina påsar. Dock hinner vi inte alltid ta kort på allas saker, men kom ihåg att vi uppmärksammar det mycket här hos oss på lektionen! De barn som fick ta hem bokstavspåsen blev Joulie och Bianca.

Matematik

Vi har arbetat hela veckan med geometriska former och era barn hade mycket förkunskaper. Vi har bekantat oss med formernas namn, reflekterat över deras egenskaper och se på vilka olika sätt vi kan sortera dem på. Vad är ett hörn? Vad är en sida? Har en form lika många hörn som sidor?

NO

Vi har i veckan utvärderat vår utedag som vi hade tillsammans. Barnen har fått se på bilder som vi tog på deras upptäckter av “spår av liv”. Vi reflekterade och spånade tillsammans över vad det var som vi såg och vad dessa spår kunde berätta för oss. De fick sedan välja ett “spår” och rita det, samt skriva ett par meningar till. Vi märker en större säkerhet kring elevernas tro på sig själva kring att våga skriva och uttrycka sig självständigt. Självklart ger vi stöd när det behövs, men att så många vågar prova sig fram, det tycker vi är positivt! Vi pratade även om fåglar som stannar på vintern och varför det är så viktigt att de får i sig mat. Fråga gärna barnen varför! Tillsammans gjorde vi därför fågelmat som vi kommer att hänga ut som ett litet vintercafé. Vi hoppas då även få se lite olika fåglar under vintern som är där och besöker.

Fritids

Fritids började på fredagen med en julkalender då barnen få dra dagens lek. Många barn flockades kring Mats när första brevet öppnades!

Skola och hem

Snart är det Jullov!
För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet.
Fyll i formuläret i länken nedan. Kom ihåg att spara.
Glöm ej att det är ett sista anmälningsdatum 4/12.
Fritids är stängt 22/12-29/12.
Fritids har öppet kl. 7.30-17.00 tisdag 2/1 – torsdag 4/1.
Dag före röd dag stänger fritids 15.00. Detta infaller fredag 5/1.
Mvh Fritids

https://goo.gl/forms/X0V1TNEaCsJEGcQV2

Viktiga datum

Vi vill påminna om klassmys den 11 dec kl 16.30-18.00.
Välkommen att mysa med oss! Klassföräldrarna och Neptunus pedagoger bjuder in till en uteaktivitet, sångsamling och fika. Anmäl er gärna, lapp finns uppsatt i hallen.

13/12 är det lucia och vi kommer att titta på skolans kör och Pluto som är med i luciatåget på morgonen. Luciatåget börjar 8.30 och håller på ca 30 min och därefter fortsätter vi vår skoldag som vanligt.

15/12 ska vi ha en skridskoutflykt! Mer info kommer.

19/12 ska vi åka och titta på julspel i Ingarö kyrka, mer info kommer.

21/12 är det Julavslutning i Gustavsbergs kyrka kl 17:15, mer info kommer.

Vi ber även er föräldrar om ni kan ta med korkar (av kork) till klassen nästa vecka. Vi ska göra ett litet project med dessa!

Nästa vecka
måndag: Vi åker till Bokstavslandet. (Ta gärna med korkar!)
tisdag: Enligt schema.
onsdag: Läsläxan förhörs. Ny läxa delas ut, kap: 12 “Kladden och Sladden ”
torsdag: Idrott för båda grupperna
fredag: Dans för röda gruppen. Engelska för gröna

Trevlig första advent!
Sara, Cissi, Nick och Vincent

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']