Veckobrev Solen v 19

Kära Solar!

Just nu strålar solen utanför fönstret och vi går mot varmare tider. Nu är det inte många dagar kvar till skolavslutningen ca 20  skoldagar. Inte klokt vad tiden går. Som ni säker sett på Schoolsoft har det redan kommit ut hur vi tänker kring skolavslutningen här på Lemshaga. Det kommer inte att bli en vanlig skolavslutning men vi gör det bästa vi kan utifrån rådande situation och vi försöker göra allt för att solarna ska få en fin avslutning på Lemshagatiden.

Veckan som gått

Vi ägnade större delen av mentorstimmen till att skapa avslutningshälsningarna till varandra. Det kommer bli allt från intervjuer, filmer, sketcher till bilder. Formen är digital för att säkerställa att de kan gå fram oavsett läget i juni! Vi kommer fortsätta jobba med detta på mentorstimmarna, med undantag från nästa måndag då vi kommer att ta spexfotot! Blåställ/garage är temat och det bästa är att ni kommer med det ni ska ha på er direkt på morgonen.

Vi är igång i alla ämnen med diverse saker – i no:n har vi gått över till organisk kemi samtidigt som vi parallellt jobbar med sex och samlevnad. I matten håller vi just nu på att repetera allt vi gjort i matten i högstadiet. Måndag 25/5 kommer vi att ha ett prov i matten. Tänk på att det krävs en del arbete hemma också – vi har inga andra läxor i matten. För övrigt är det muntliga redovisningar på era skriftliga arbeten i engelskan och jämföra olika religioner i So:n.

Avslutningsmiddag:

Är inte helt lätt att få till i år men vi jobbar på en lösning som ska kunna följa alla direktiv. Vi har god hjälp från föräldrahåll för att hitta en helhetslösning! Vi återkommer snart med mer information.

Veckan som kommer

  • Spexfoto på mentorstimmen måndag kl 9.30.
  • Fysiklaboration tisdag 12/5 och 14/5 (mail och schoolsoft till berörda)

Kommande :

v 20  Mån 11 maj: Spexfoto mentorstimmen

v 21 – Mån 18 maj: Studiedag

v.21 – Tis 19 maj: Obligatorisk komma ikapp dag för de som skolan kontaktar. Övriga studiedag.

v.21 – Ons 20 maj: Obligatorisk komma ikapp dag för de som skolan kontaktar. Övriga studiedag

v.21 – Tors/Fre 21-22 maj: Lovdagar

v. 24 – Tisdag 9/6  Avslutningsmiddag (jobbar vi för)

v. 24 – Onsdag 10/6 Er sista skolavslutning på Lemshaga.

Ha en skön helg!

/Solenteamet