Veckobrev Tellus v 45

Hej alla Tellusar,

välkomna tillbaka efter ett välförtjänt lov!

 

 

I svenska har vi den här veckan gått igenom bedömningskriterier för samtal. Ni elever lyssnade, ställde frågor och antecknade, det märktes verkligen att ni ansträngde er, bra jobbat! Vi har även hunnit med att lyssna på inspelningar av elever som genomför samtalsdelen i nationella provet för åk 6. Grön grupp har också provat på samtalsdelen i ett gammalt nationellt prov. Ett stort tack till David, Saga och Amelie som genomförde ett samtal inför resten av gruppen! Ni som lyssnade gjorde ett bra jobb med att observera och ge feedback.

Alla elever har också fått välja bok att läsa utifrån ett bestämt urval. De som valt samma bok har bildat läsgrupper och tillsammans bestämt hur mycket som ska läsas hemma till nästa vecka. Under läsningen fyller eleverna i en läslogg som sedan ligger till grund för boksamtal i skolan. Boken och läsloggen ska vara med till skolan varje fredag.

Förutom detta har Röd A även kommit igång med sina förändringstal, jag ser fram att få lyssna på välskrivna och väl underbyggda tal med mycket patos!

 

Efter en lång och lärorik tågluff genom Europa är vi nu tillbaka på Lemshaga. Fortsatt kommer vi arbeta med normer, värderingar, lagar och regler på SO:n.

 

I NO:n har vi den här veckan planerat och skissat inför båbygge. Kom ihåg att ta med material nästa vecka!

 

Viktiga datum

Fredag den 17/11 har alla i Tellus simtest på Gustavsbergsbadet. Vi ses utanför kl 8.00 och är tillbaka på skolan till lunch.

 

Den 22/11 har alla elever i Tellus muntligt nationellt prov i matematik, engelska och svenska. I svenska hinner vi dock bara med samtalsdelen den här dagen. Den andra delen, redogörelsen, genomför Tellus Grön den 28/11. Tellus Röd genomför densamma 5/12.

 

Den 27/11 stänger skolan kl 14.45 på grund av fortbildning för samtlig personal.

 

Den 6/12 erbjuds alla föräldrar en föreläsning i svenska och matematik. Inbjudan finns på schoolsoft.

Ny elev

Slutligen vill vi ta tillfället i akt och välkomna Ella som är ny elev i Tellus Grön från och med måndag. Vi ser fram emot att träffa dig och hoppas att du ska trivas här hos oss!

 

Trevlig helg!

/Catrin, Krister, Daniel och Fia

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']