Veckobrev Uranus v.10 2020

Hej alla familjer i Uranus!

I måndags, när vi alla sågs igen efter lovet, pratade vi förstås om vad vi gjort på ledigheten och sedan om nyheten som fyllt både nyhetsprogram och tidningar; Coronaviruset COVID-19. Vi pratade om renlighet och att inte smitta varandra, precis som vi brukar göra då och då gällande influensor, magsjukor mm. Vi såg på en kort nyhetsmorgonsfilm om hur man tvättar händerna noga. Det skulle ta minst 15-20 sekunder så då provade vi att sjunga ”Blinka lilla stjärna” och tog tid. Det tog 20 sekunder. Varje dag vid 10.45 kan man nu höra hur fint barnen sjunger när de tvättar händerna! 🙂

Vi såg sedan Lilla aktuellt som också pratade om bland annat COVID-19 och nu kan barnen en hel del om det!

På matematiklektionerna har vi jobbat med subtraktion, uppställningar och växling. Josefin (vår förstelärare i ma) höll i ett ma-pass i gröna gruppen. När barnen började förstå och klara uppställningarna visade Eva i röda hur bra det fungerar även på riktigt höga tal.

 

På idrotten dansade vi och värmde upp inför Mello-final. Sen hade vi redskapsbanor och lek.

Nästa vecka kommer vi ha Mello-tema på idrotten och då får barnen gärna klä sig i extra glittriga och Mellotypiska kläder.

 

Vi har pratat och diskuterat, gruppvis och gemensamt, om hur solen, jorden och månen påverkar vår tideräkning och hur det hela hänger ihop.

På svenskan jobbade vi med dialoger och hur man visar det i skrift. Vi tränade först två och två med bestämda roller t.ex. det brinner, en ringer 112, den andra svarar.

Nu har barnen fått göra sina efterlängtade dinosaurier i lera. De flesta har torkat under veckan och idag har de fått måla dem och börja göra animerad film med dem. Superspännande! Vi fortsätter nästa vecka.

Hem och skola

Läxa:

  • Diamantjakten – Läs kapitel 23 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

 

Nästa vecka:

Måndag:
Tisdag: Bild och Engelska
Onsdag Idrott – Ombyte och handduk.

Gärna något glittrigt (ej krav).

Torsdag: Läsläxa lämnas in och ut.
Fredag:

 

Kommande händelser: Föräldramöte torsdag 26/3 kl.17-18.30. Varmt välkomna!

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie (Trixie), Eva, Agnes och Marie.

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

marie.moberg@lemshaga.se

trixie.eriksson@lemshaga.se

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.