Veckobrev Uranus v.11 2020

Hej alla familjer i Uranus!

Vi har gjort många spännande och roliga saker i veckan. På idrotten hade vi Mello-tema och vi dansade, lekte stjärnjägare, uppträdde och applåderade varandra. Härlig stämning!

Vi har börjat arbeta med ett nytt dataprogram som heter Bingel. Vi lärare tilldelar eleverna uppgifter inom många olika ämnesområden och eleverna jobbar på. För varje utförd uppgift får de ping-ping som de kan köpa olika saker för i spelet till sina avatarer. Låt gärna barnen visa er där hemma (bingel.se).

På engelskan repeterade vi kroppen och började prata om känslor som happy, sad, angry mm.

Vi har jobbat i faddergrupper, VIM (vi i mellangården) med barnen från de olika grupperna blandade. Vi pratade om internet och vad vi använder det till. Lite symboliskt gjorde vi samtidigt ett stort nät.

Precis som förra veckan har vi jobbat med nyheter och tittat på Lilla aktuellt. Där togs bl.a. covid19 viruset upp. Barnen fick gruppvis diskutera vilka nyheter de tyckte bäst om och de berättade sedan för de övriga i klassen. Några exempel var ”Melodifestivalen för det var roligt och man blir glad av det.” ”Internationella kvinnodagen för det är viktigt att alla människor är lika mycket värda. Man kan inte rå för om man föds som kille eller tjej.” ”Coronaviruset för vi vill inte bli smittade. Vi vill veta hur man skyddar sig.” ”Lajvspel för det lät kul”.

”Hej!

På tisdagens bildlektion fick eleverna använda sin fantasi och måla dinosauriemålningar på stora papper, kopplat till klassens projekt. Eleverna har stor kunskap kring hur dinosaurierna såg ut och hur de levde. Men vi vet ju inte exakt hur de såg ut på utsidan; färger, fjädrar och pansar mm, därför kändes det befriande att använda vår kreativitet och fantasi för att gestalta detta. Som vanligt infann sig ett lugn och skaparfokus. Det är så härligt att få arbeta med Uranuseleverna på bildlektionerna!
Hälsningar Cissi”

 

Hem och skola

Med tanke på smittorisk och rekommendationen från Folkhälsomyndigheten är det extra viktigt att ni föräldrar håller barnen hemma vid tecken på förkylning, feber mm.

Läxa:

  • Diamantjakten – Läs kapitel 24 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

Nästa vecka:

Måndag:
Tisdag: Friluftsliv
Onsdag: Idrott – Ombyte och handduk.
Torsdag: Läsläxa lämnas in och ut.
Fredag:

 

Kommande händelser: Föräldramöte som ska vara torsdag 26/3 kl.17-18.30 blir troligen inställt pga rådande Covid19-läge. Vi avvaktar och ser utvecklingen!

Trevlig helg!

Ann-Sophie (Trixie), Eva, Agnes och Marie.

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

marie.moberg@lemshaga.se

trixie.eriksson@lemshaga.se

Information från fritids:

Nu är det dags att göra er anmälan inför Påsklovet v.15

Vi önskar att ni skriver Närvaro i kommentarsfältet samt skriver in aktuella tider om ni är i behov av Fritidsomsorg alt. att ni tar bort tider samt skriver Ledig i kommentarsfältet om ni är lediga. Viktigt att kommentaren närvaro/ledig skrivs in.

Observera att torsdag 9/4 (skärtorsdagen) stänger vi 15.00 och att fredag 10/4 (långfredag) samt måndag 13/4 (annandag påsk) är fritids och skola stängt.

Vi behöver ha in er anmälan absolut senast söndag 22 mars för att kunna bemanna korrekt.

Hälsningar Fritids och Klubben

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.