Veckobrev Uranus v.12 2020

Hej alla familjer i Uranus!

Vi har haft en vecka med många utmaningar som vi tack vare gott samarbete och även stöd från flera föräldrar gått riktigt bra. Tänk på att det är viktigt att ni frånvaroanmäler era barn på SchoolSoft om de inte kommer till skolan. Det underlättar mycket för oss 🙂

 

Vi börjar med viktig information med kort varsel:

I behov av fritidsomsorg under studiedagen onsdag 25/3?

Som ni tidigare fått information om så behöver vi ha en studiedag redan nu på onsdag 25/3 pga fortbildning för pedagogisk personal inom distansundervisning.  

Fritids/klubben kommer att hålla öppet fram till 15.00 denna dag för er i behov av det. Vi vädjar om att endast ni med behov nyttjar fritidsomsorgen denna dag. Detta för att vi önskar att även så många som möjligt av fritidspersonalen kan delta i fortbildningen denna dag. 

ALLA med fritids/klubbenplats behöver gå in på schoolsoft och under fliken mina tider skriva under kommentar från vårdnadshavare: Ledig alt. närvaro. 

Detta är mycket viktigt att ni gör snarast möjligt (senast söndag 22/3) så att vi kan planera bemanningen inför denna dag. 

Hälsningar
Fritids och Klubben

 

Våra populära men hu så stickiga taggbuskar har blivit ordentligt ansade. Det ser riktigt fint ut och barnen har redan hittat nya gångar och kojor i de buskar som är kvar.

Våren är här! På friluftslivet hittade vi flera vårtecken, vi utlyste en tussilago-jakt och först i slutet av promenaden blev Leo och Victor C de första med att hitta vårens gula blomma, även kallad hästhov, i dikeskanten.

 

På idrotten dansade vi och passade på att spela bollspel som tar mycket plats.

 

På mattelektionerna har vi börjat jobba med pengar, olika valörer, sedlar, mynt och att enklast räkna ihop dem. Vi har haft  utematte där barnen bl.a. byggde tal av olika material t.ex. en sten är värd 100, en kotte 10 och en pinne 1. Vi gjorde även utmaningar i att lägga ihop många tal med hjälp av strategin ”bilda 10”.

 

På svenskalektionerna har vi förutom arbetat med Diamantjakten även skrivit till bilder. Först skrev de ner sin text på papper för att sedan skriva rent det på iPaden.

 

So- Geografidetektiverna

På SO-lektionen har vi börjat med att arbeta med ett nytt tema: Geografi. Eleverna fick börja med att titta på en film om kontinenter, världsdelar och världshav.  Vi stannade upp och samtalade mycket om skillnaden mellan kontinenter och världsdelar, hur landmassorna såg ut för länge sedan (Pangea), hur det skulle kunna se ut i framtiden. Vi svarade på frågor om filmen på ett arbetsblad. Vi kommer att fortsätta arbeta med de olika världsdelarna och ta reda på lite fakta om ett eget valt land i varje världsdel.

 

Läxa:

  • Diamantjakten – Läs kapitel 25, sista kapitlet, i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

Nästa vecka:

Måndag:
Tisdag: Bild och engelska.
Onsdag: Idrott – Ombyte och handduk.
Torsdag: Läsläxa lämnas in och ut.
Fredag:

 

 

Kommande händelser: Föräldramöte är inställt pga rådande Covid19-läge. Vi avvaktar och ser utvecklingen!

Trevlig helg!

Ann-Sophie, Trixie, Eva, Agnes och Marie.

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

marie.moberg@lemshaga.se

trixie.eriksson@lemshaga.se

4 kommentarer

  • Victor GS säger:

    Tack för en fin vecka! Vi har försökt pröva bingel.se under helgen men har inga inloggningsuppgifter (och lyckas inte skapa ett föräldrakonto). Kanske barnen kan få hem inloggningsuppgifterna på en lapp under veckan som kommer? Det verkar roligt och vi vill gärna testa Bingel.

Kommenteringen är stängd.