Veckobrev Uranus v.13 2020

Hej alla Uranusar!

Från att vi förra veckan varit halva klassen i skolan är nu nästan alla på plats, friska och glada!

Det är en tid med utmaningar och svårigheter vi inte tidigare stött på. I skolan tränar vi nu lite mer på olika program på iPad. Barnen har t.ex. fått börja jobba med uppgifter i Classroom, svara på om de är närvarande på iPad, öppna mail i Google mail och ha ett Google Meet. Puh! Vi hjälps åt och gör så gott vi kan. Eleverna har varit fantastiska!

Vi förstår att ni önskar inloggningsuppgifter och det har vi nu börjat skicka med hem.

Vill ni kika in i vårt GoogleClassroom så kan ni göra det här för grön: https://classroom.google.com/c/MTU0MDQ1MzEwNDNa och här för röd: https://classroom.google.com/c/MTU2NjYyMTI4MDBa

 

Till vårdnadshavare som har barnen hemma men känner att de klarar att göra skoluppgifter på distans:

  1. Frånvaroanmäl som vanligt.
  2. Kom till skolan och hämta skolböcker.
  3. Hjälp era barn att logga i på Classroom i början av varje lektion (klicka på rätt lektion i schoolsoft, tryck på länken som tar er till Classroom, se till att ni är inloggade med elevens lemshaga mail). Där kan ni under ”Närvaro” svara på  en närvarofråga i början av varje lektion, frågan löper ut ca 30 min efter lektionens start. På så vis kan vi registrera distansundervisning i schoolsoft.
  4. På varje lektion står de arbeten som ska göras, en del i böckerna eller annat i Classroom.

 

Under veckans matematiklektioner har vi jobbat klart med kapitlet om pengar. Vi har räknat, växlat och jobbat med problemlösningar. Vi har också börjat med geometri. Under fredagens lektion utforskade vi och jämförde olika tredimensionella former; Kub, Rätblock, Cyliner, Pyramid, Prisma, Kon och Klot. Visste ni att klotet inte har några plana ytor? Det vet vi nu!

svensklektionerna har vi läst ut Diamantjakten och jobbar nu ut vår arbetsbok samtidigt som vi går tillbaka och gör klart sån som vi inte hunnit eller har missat. Snart är boken helt och hållet ifylld.

Denna vecka har vi på fredagens SO-lektion haft den andra delen i vårt Geografi tema ”Geografidetektiverna”. Vi såg ett klipp om världsdelarna och sedan valde var och en ett land i Europa. Alla fick fylla i sitt eget arbetsblad med fakta om just det landet som de valt. Sen satte vi in ”loggböckerna” i våra pärmar.

I NO har vi tittat på film om vårblommor och alla valde en blomma att skriva om och rita av. Vi började med att skriva för hand i No-boken och sedan skrev vi rent arbetet i Classroom.

Dinosaurierna blev väldigt vackra på bildlektionen och de dinosaurier vi byggt i lera fick flytta in i sina habitat.

 

På engelskan både såg vi film, lekte Simon säger på engelska, pratade engelska med flera olika personer och jobbade i våra böcker.

 

  • Ingen gemensam läxa till nästa vecka men fortsätt läsa varje dag!

 

Nästa vecka:

Måndag:
Tisdag: Friluftsliv 
Onsdag Idrott – Ombyte och handduk.
Torsdag:
Fredag:

 

Kommande händelser:

  • Föräldrakoordinatormötet 1/4 är Inställt!

 

Trevlig helg! Vi ses när det är sommartid igen 🙂

 

Ann-Sophie, Eva, Agnes, Marie och Trixie 

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

marie.moberg@lemshaga.se

trixie.eriksson@lemhaga.se

En kommentar

Kommenteringen är stängd.