Veckobrev Uranus v.14 2020

Hej alla Uranus-familjer! 

 

Fredagen ägnades åt ett klurigt påskuppdrag där vi behövde slå våra kloka huvuden ihop för att klara alla utmaningar. Efter det pratade vi om den mytologiska sidan av påskfirandet, påskkärringar och svarta katter. Vi avslutade dagen med påskpyssel och städning av lådorna. 

s

svensklektionerna har vi börjat arbeta med “Detektivbyrån” där vi följer detektiven Sally Smart. Sally är en väldigt skrockfull person och av nyfikenhet har vi lärt oss lite mer om olika skrock. Veckan avslutade vi med ett litet Quiz om just skrock. Just nu har vi ett detektivtema kring flera av skolan ämnen och Sally inspireras oss att vara nyfikna, kluriga, vänliga, undersökande, uppmärksamma, ordningsamma och alerta. Vi tar fram våra bästa inre detektiver varje gång vi tar oss an en ny lektion. 

 

matematiklektionerna har vi fortsatt med kapitlet om Geometri som vi startade upp förra veckan där eleverna lär sig att känna igen, namnge, och beskriva olika tredimensionella former. Vi avslutade veckan med att arbeta med mönster.

 

Under veckans SO-lektioner har vi kollat på Lilla Aktuellt och haft klassråd. Eleverna visar stor förmåga att resonera kring det som sker i samhället. På klassrådet påminde vi oss om vårt förhållningssätt på skolgården, eleverna fick hjälpas åt att minnas tillbaka på vad vi har bestämt tillsammans ändå sedan plutotiden. 

 

NO-lektionen har vi arbetat med att läsa faktatext om räven. Eleverna svarade därefter på frågor på texten och skrev sedan egna faktatexter med hjälp av nyckelord. Vi kommer fortsätta med samma upplägg med fler skogsdjur efter påsklovet.

 

idrotten hade vi kon och bolltema, konvält, prick på pilatesboll och här ser vi pricka kon. Efter påsklovet börjar vi med idrott ute. Se till att ha kläder för rörelse och framför allt skor som sitter bra på foten.

Veckans pass i Friluftsliv bjöd på en promenad till Södersved. På vägen dit gjorde vi ett återbesök i dikeskanten där vi förra gången fann några tappra Tussilago, nu stod det minst dubbelt så många där. Vi gick skogsvägen till Södersved och eleverna fick springa över ängarna, härlig att se rörelseglädjen! Vid Södersved blev det sedan fri lek, boll, lekplats eller natur-bingo.

Veckans teknik för teknikgruppen handlade om mekanik och blev ett pyssel för att skapa en rörlig hand. Fortsättning följer.

Hem och skola

Tack för det fina samarbetet denna tid! Vi är väldigt imponerade av er som har följt skolarbetet hemifrån. Hör gärna av er om ni har funderingar.

Läxa:

 

  • Påsklovsjakten – På påsklovet vill vi slå ett slag för läsning av faktatexter. Varje dag så gömmer vi ett påskägg i ett nytt land och det är upp till er att klura ut vart ägget finns genom att läsa en kort text med olika fakta om landet. Du hittar påsklovsjakten här: https://www.jagharläst.se/pasklov2020

 

Uppgiften finns även på Google Classroom.

 

Vecka 16

Måndag: LOVDAG
Tisdag: Friluftsliv – Kläder efter väder, vattenflaska och  skicka gärna med en grönsak eller frukt.
Onsdag Idrott ute med ombyte efter väder och handduk.
Torsdag:
Fredag:

 

Kommande händelser:

  • Påsklov v.15, skolans lokaler städas
  • 6/4 måndag – Lovdag – Annandag påsk

 

Ann-Sophie, Eva, Marie, Trixie och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313 02

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

marie.moberg@lemshaga.se

trixie.lindberg@lemshaga.se

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.