Merkurius veckobrev v 11

Hej Merkurius!

Fortfarande snö och kallt ute, men den här veckan har solen tittat fram några gånger. Härligt och vackert, nu längtar vi efter vår!

Veckan som varit

Merkurius röd började veckan med en mentorstimme där ni fick diskutera en frågeställning inför det kommande SO-provet. Vi passade även på att leka lite – ni klarade 22 elever på 7 stolar. Bra samarbete och bra jobbat!  Merkurius grön och röd har varit på Ungdomsmottagningen i veckan. Många var nöjda med besöket.

I matten har vi nu påbörjat ett nytt arbetsområde Algebra, mönster och ekvationer. Vi har under veckan jobbat med att hitta generella formler till olika mönster och talföljder mha en fyrfältare. En del har även utmanat sig själva och deltagit i kängurutävlingen som äger rum en gång om året. Och i onsdags var det pi-dagen. Hoppas ni njöt av en rund och god pizza eller paj då:)

I No:n avslutar vi nu arbetsområdet om elektricitet och magnetism med diskussioner om energikällor och en laboration om magnetism. Därefter går vi in på biologi och vår fantastiska människokropp. Vi kommer jobba lite ämnesövergripande med hemkunskapen, idrotten och svenskan. Spännande!

Husrådet hade ett spännande möte med biskopen och några präster. Ni fick mycket beröm för era intressanta och kloka kommentarer.

Veckan som kommer

Vi får besök av klassresegruppen på mentorstimmen. I övrigt är det en vanlig skolvecka. Se till att ta igen om du har saker du missat pga ledighet eller sjukdom eller om du halkat efter i något av annan anledning.

Övrig information

Ny rutin vid oanmäld frånvaro på SchoolSoft
Från och med måndagen den 5:e mars kommer vårdnadshavare få ett SMS vid oanmäld frånvaro när läraren tar närvaron efter lektionens start.
SMS:et går till den vårdnadshavare som är ifylld överst i SchoolSoft och till telefonnumret i fältet ”Mobiltelefon”. Vårdnadshavare med varsitt Schoolsoft-konto får varsitt SMS.

Det är därför viktigt att vårdnadshavare ser till att mobilnumret som är inskrivet i Schoolsoft är korrekt. Logga därför gärna in på Schoolsoft redan nu och klicka på ”Min Profil” och säkerställ att all kontaktinformation är rätt.

Om man inte önskar få SMS så kan man, när man är inloggad i Schoolsoft på sidan ”Min Profil”, byta meddelandetyp så oanmäld frånvaro skickas till den angivna mailadressen istället för SMS.

När ett SMS eller mail-meddelande skickas ut för oanmäld frånvaro så ska vårdnadshavare logga in på Schoolsoft och få mer detaljerad information under ”Ta del av frånvaro”.

Om den oanmälda frånvaron är felaktig, t.ex om vårdnadshavare glömt att frånvaroanmäla vid sjukdom, så ska vårdnadshavaren logga in på Schoolsoft och korrigera anmälan, annars kontaktar man skolan.

Kommande datum

  • Fred 30 mars: Lov Långfredag
  • V 14: Påsklov
  • Mån 30 april: Lov
  • Tis 1 Maj: Lov
  • Tors o Fre 10-11 Maj: Lov
  • Mån-Ons 14-16 Maj: Studiedagar
  • Ons 6 juni: Lov
  • Tors 14 juni: Sommaravslutning

Ha en fin helg! Vi ses på måndag!

 

 

 

 

 

/ Patrik, Annica, Charlotta och Madelene

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']