Veckobrev v. 16

Hej alla elever och föräldrar i Tellus!

Efter ett snöigt och kallt påsklov möttes vi igen i tisdags. Det var roligt att höra att de flesta av er haft ett fint lov och samlat på sig lite nya krafter inför de sista skolveckorna. Vi räknade ut att det är ungefär 8 veckor kvar till sommarlovet så nu får vi köra så det ryker.

 

Veckan som gått:

  • I No:n har vi denna vecka arbetat med flickors pubertet, tidigare har vi arbetat med pojkars pubertet. Vi har också diskuterat vad kärlek är och vikten av att kunna säga nej. Att det är viktigt att känna efter vad man har sina gränser, vad känns bra mig? Att inte låta sig påverkas av vad någon annan tycker eller tänker. Ett nej är ett nej och man måste vara tydlig med det. I samma veva har vi också vävt in sociala medier och hur snabbt saker och ting kan spridas och hur fel det kan bli. En situation kan tolkas på så många olika sätt. Nästa vecka kommer vi att fortsätta med kill- och tjejgrupper. 
  • Idag har det varit prisutdelning i Kängrutävlingen – en problemlösningstävling i matematik. Vinnarna i Tellus korades och det var Tona på första plats , Saga på andra plats, Julia och Hugo N på delad tredje plats. Ett stort grattis till er!!!!

 

En hälsning från Pluto;

Vi har fått nya vänner från Malawi!

Elever på Pluto, Neptunus och Klubben har tagit emot de första breven. Barnhemmet, där våra brevvänner bor, har ett stort behov av underlakan, långa kjolar, shorts, nattlinnen och pyjamas (5-16 år). Om detta är något som ni har möjlighet att bidra med så tar vi gärna emot detta på Pluto under april/maj. Det går bra att lämna dessa i den blå IKEA-kassen som hänger vid krokarna i hallen, om vi inte är på plats.

Christina, som arbetar på barnhemmet, kommer att komma till oss och berätta om barnhemmet. Då hon åker tillbaka till Malawi kommer hon att ta med sig våra brev och de kläder och lakan vi tillsammans har samlat ihop.

Tack för er hjälp!

 

Veckan som kommer:

  • Måndagen den 24/4 är det Tellus tur att städa runt Lillgården och i slänten (under mentorstiden). Vi ber er därför att ta med er handskar denna dag.
  • Henrik hälsar att det är idrott ute från och med nästa vecka. Tänk på att ta med er lite varmare kläder så att ni inte fryser.

Det var nog allt.

 

Trevlig helg på er alla!

/ Sofia, Fredrik, Fia, Ninna och Cristin

 

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']