Veckobrev v.2

Hej alla fantastiska Neptunus elever,

 

Välkomna tillbaka efter ett välbehövligt jullov. Det är så roligt att träffa er alla igen. Det märks att vi har haft ett långt lov för alla är utvilade och glada.

Vi vill också passa på att tacka för julgåvan. Förlåt för att vi inte gjorde det vid julledigheten men vi hittade brevet från friends i vårt postfack i onsdags därav detta sena, Tack!

Vi har satt upp brevet i en ram i hallen utanför kapprummen.

Biblioteket

Vi har under veckan besökt Ingarö bibliotek för att låna böcker. Eleverna tyckte det var jätteroligt att få åka iväg och låna och vi hittade många bra böcker. Vi kommer under vårterminen fortsätta besöka biblioteket med jämna mellanrum. Nästa tillfälle är om ca 3 veckor så det är bra om alla försöker hitta sitt bibliotekskort som ni fick i Pluto. Om det är så att du inte har något bibliotekskort så finns det lappar på anslagstavlan i hallen att fylla i inför nästa gång. Du som tappat bort ditt kort får gärna be om ett nytt på biblioteket. Hjälp även ert barn att skapa en kod till sitt kort så att hen kan låna på egen hand.

Extra fokus på svenska och matematik i Neptunus

Veckorna fram till sportlovet kommer vi i Neptunus ha extra fokus på svenska och matematik. Något som kommer innebära att vårt schema i Neptunus kommer att förändras något.

Vi kommer arbeta med ett program som heter Vektor som kommer hjälpa ert barn att träna upp en bra förståelse för matematik. Vi övar bland annat kognitiva förmågor kopplade till matematik. Vektor är grundat på forskning om effektiv matematikträning tidigt, och framtagen av ledande forskare tillsammans med erfarna spelutvecklare. Vektor är ett effektivt och lustfyllt träningsprogram som är både utmanande och belönande!

Ni får gärna skicka med hörlurar så ditt barn kan ta del av instruktionerna på egen hand under arbetet med Vektor.

Här kommer lite ytterligare information om programmet.

Vektor_parent_info_se

Vi kommer även sätta fokus på läsning och läsförståelse. Redan nästa vecka kommer vi dela in eleverna i läsgrupper om 2-4 elever. Eleverna kommer här att läsa tillsammans men framförallt diskutera innehållet utifrån olika läsförståelse-strategier. Vi kommer att använda oss av materialet “En läsande klass” där eleverna kommer få möta olika karaktärer som hjälper dem att ta sig an texter på olika sätt. Vi kommer möta Spågumman, Reportern, Konstnären, Detektiven och Cowboyen.

Läxor under denna period

Då vi kommer läsa mycket här på skolan kommer vi under dessa veckor ge ut en liten annorlunda läsläxa.

Den magiska kulan kommer få ta en liten paus på några veckor. Då vi nu istället kommer få möjligheten att läsa mer ur våra egna böcker där hemma eller kanske låna någon på biblioteket. Varje vecka kommer du få hem ett läskorts schema. Detta schema kommer du få fylla i under veckans alla dagar för att visa oss vilken bok du läser just nu där hemma.

VT – Utvecklingssamtal vecka 4 och 5

Nu är vi i Neptunus i full gång att planera inför våra samtal med er föräldrar. Eleverna håller just nu på att skapa en egen presentation för att kunna hålla i samtalet på egen hand.

För er föräldrar så är det bara att boka in ett samtal tillsammans med ert barn på School soft under bokningar. Glöm inte att fylla i inför utvecklingssamtal senast två dagar innan ert samtal.

Inför denna dag måste alla föräldrar anmäla närvaro/frånvaro för sitt/sina barn på länken nedan.

https://goo.gl/forms/2Qz2dcJbNrWSJE552

 

Nästa vecka

Måndag: 
Tisdag: Vi går igenom läsläxan
Onsdag:
Torsdag:Idrott
Fredag: Friluftsliv

En kommentar

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']