Veckobrev v 3

MARSIANER!!

 

Äntligen är skolan tillbaka med full snurr med en hel vecka och vi har hunnit med massor.

Inom NO har vi fortsatt med kroppen. Vi har nu gått igenom lungor/näsa/andning, ögat och skelett. Vi har fått reda på vad diafragma är och varför vi hickar och gäspar. Vi har pratat om ögat och hur det kommer sig att vi ser (ögat och hjärnan samarbetar) samt hur ljud bildas. Genom en stämgaffel fick vi både höra och ”känna” hur ljud skapas, hur det vibrerar.

I svenska har hela klassen jobbat med källkritik. Vi har funderat kring vad källkritik är (kan vi lita på källan), vad är trovärdig, vad är sant eller falskt. Vi har jobbat både i helklass och enskilt. Vi har haft många diskussioner kring äkthet, vad man får säga men också kring begreppet fake news.

I idrotten har vi under veckan haft lektioner i innebandy vilket avrundades med Fair Play Cup under torsdagen. Det är en innebandyturnering mellan åk 4-6. Under matcherna räknas poängen (målen) men det finaste man kan vinna under denna dag är just pokalen för Fair Play eller schysst spel. Detta får man genom att man peppar både laget och motståndarna, att man visar sig vara både en god vinnare och en god förlorare. Under dagen såg vi Mars som hade hejaramsor som både hejade på sig själva, Mars, men varvades med hejaramsor som peppade motståndarlaget och alla andra. Jag hörde till och med en elev som tog bollen (på ett schysst sätt) men ändå sa förlåt till motståndaren när klubban stötte till motståndarens klubba.

Snacka om stolta lärare när det sedan visade sig att Mars flickor och pojkar just vann pokalen för Fair Play. WOW vi är så galet stolta och imponerade!!

På rasterna ser vi mycket lek och aktivitet vilket är så kul. Det spelas mycket pingis, leker lekar och byggande av kojan.

Håll koll nu på läxor som börjar komma in på Schoolsoft. Läxan i engelska är mellan dagarna:

grön: måndag- måndag

röd: fredag- fredag

Kommande:

27/1 Utvecklingssamtal fm (lektioner börjar först 10:30).
29/1 Utvecklingssamtal (inga vanliga lektioner, klubben eller hemma)
30/1 Allaktivitetsdag
7/2 Skolbio

11/3 Föräldramöte 18-19

Ladda nu batterierna i helgen så ses vi igen på måndag

Ayla, Camilla, Krister och Marie

En kommentar

Kommenteringen är stängd.