Veckobrev v 3

Venus

I denna veckas veckobrev har vi gästredaktörer. Veckobrevet kommer att skrivas av några elever och vi får ta del av deras syn på veckan.

Hejsan klasskompisar

Denna veckan i matten har vi börjat jobba med bråk. Idag är det torsdag och imorgon ska vi kanske ha en avstämning på enhetsomvandling. Vi hoppas att det inte blir av. Klassen har varit enastående under mattelektionerna och alla har varit exemplariska. Vi har jobbat i matteboken 4.1 – 4.2 inklusive ett arbetsblad.

I svenskan jobbare vi vidare med svenska språkets historia. Vi har kollat mycket på film om runor och det svenska språket. Vi tycker det är SÅÅÅÅ roligt!!!!!

I spanskan har vi börjat med en uppgift när man ska skriva om sitt rum och även sitt hus. Vi ska jobba med de i  hela nästa vecka också.

I idrotten så har vi lekt med bollar och eftersom att våran idrottslärare inte var här så fick vi skjuta upp dansprojektet till nästa vecka. SÅÅÅÅÅ tråkigt att det blev uppskjutet!!!

På lektionerna i so:n har vi fortsätt arbeta med den industriella revolutionen. I nästa vecka ska vi ha en avstämning på det här så kom ihåg att PLUGGA!

Den här veckan hade vi våran sista bild och musik lektion. Det betyder att vi nu byter så att den andra gruppen har musik.

Borta i NO salen har vi fortsätt jobba med tyngdkraft och friktionskraft samt hur man ritar kraftpinnar.

På engelskan har vi skrivit om Swedens big five. Det är björn, älg, lokatt, varg och järv. Man fick söka fakta om sitt djur och skriva en kort fakta text om det.

TACK FÖR ATT NI HAR LÄST!! MVH Siv, Maja A, Maja L och Ella B.

PS från lärarna… tider för utvecklingssamtal kommer att läggas upp på Schoolsoft. Håll utkik där.