Veckobrev v 37

Hej alla i Jupiter

Då har en till vecka gått. Det går så fort tycker vi men ju längre veckorna går desto bättre lär vi känna varandra och det är bra!

Det har varit första veckan som vi stannat på skolan hela veckan med “riktiga” lektioner. Vi har haft lektioner nästan hela veckan med två undantag för brandövningen under torsdagen och skolfotograferingen under fredagen. Vi har arbetat med klockan, kretslopp, haft besök av faddrar som berättat om valet, börjat läsa en bok Sejtes skatt, haft första slöjden osv.

SO timmen har vi haft besök av våra faddrar i Solen. De kom och berättade om valet, hur det går till, vad som händer och sker, begrepp med mera. Det var första besöket med faddrarna men inte den sista.

I NO har vi gått igenom vad ett kretslopp är, vilka olika typer det kan finnas och denna veckan började vi vår undersökning som kommer att ske utomhus. Alla grupper skulle välja en naturruta (ett område på 2×2 m) som ska undersökas. Vi gick också igenom “livets kretslopp” och pratade även om nedbrytare. När vi letade efter vår naturruta såg vi en del i ett kretslopp då myror “tog hand om” en död geting.

Under lektionerna i SV har vi börjat att läsa en bok som heter Sejtes skatt, skriven av Moni Nilsson. Vi är bara i starten av detta projekt/område. Vi startade med att fundera på vad boken kunde handla om, vilka funderingar vi hade och vi läste sedan tre kapitel. Vi har läst både genom högläsning av läraren men också genom stafettläsning. Alla är med och läser men möjligheten finns också för att säga pass.

Utvecklingssamtal

Vi vill påminna om att under nästa vecka är det utvecklingssamtal. Det börjar redan på måndag där lektionerna börjar först 10:40. Innan det får ni antingen vara hemma och ha sovmorgon eller gå på Klubben. På onsdagen är det utvecklingssamtal hela dagen. Klubben är öppen för de elever som vill/behöver gå där. Ska ni vara på Klubben under onsdagen behöver ni anmäla er dit. Ni mailar klubben@lemshaga.se och anmäler er.

Vi vill också påminna om föräldramötet 10/10 18:00-19:30

Nästa vecka:

Mån- Skoldagen börjar först 10:40 (utvecklingssamtal innan)
Tis-
Ons- Utvecklingssamtal hela dagen (lektioner inställda)
Tors-
Fre-

Kommande:

24/9- Utveklcingssamtal på morgonen. Lektioner börjar först 10:40 (Klubben öppen)
V 40- vandring
10/10 Föräldramöte

Ha nu en trevlig helg

Jupiterteamet

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.