Solen veckobrev v 39

Hello Sunshines! 

En fullspäckad vecka är till enda. Lemshagaspelen, gymnasieinformation, YAM-utbildning, SO-prov och Tk- inlämning – ja, mycket har ni hunnit med. Nu är ni verkligen förtjänta av en vilsam helg!

Veckan som gått

Vi började måndagen med mentorstimme där vi gick igenom en del praktiska saker inför veckan. Vi ägnade sedan resten av tiden till att fundera, diskutera och dela med oss av frågor inför gymnasieinformationen som vi skulle få senare i veckan.

I tisdags gick vårt årliga Lemshagaspelen av stapeln. Det var en kall men solig dag och ni som var där visade på ett fantastiskt kämparglöd, peppande, härlig gemenskap och som också ledde till en hel del toppenresultat. Bra jobbat!

I onsdags fick både ni elever och era föräldrar ta del av gymnasieinformation av vår SYV Daniel. En tydlig och bra information kring både hur man kan tänka och praktiskt ska gå tillväga kring sitt gymnasieval. Nu väntar enskilda samtal för alla elever där det även finns möjlighet för er föräldrar att vara med. Vi kommer att gå ut med tider på Schoolsoft inom kort. Samma dag fick vi även en utbildning i YAM-projektet som vi deltar i.

Nu är vi på sluttampen av vårt bilprojekt i teknik som pågått under några veckor. Det har varit fantastiskt roligt att se ert flit, er problemlösningsförmåga, er kreativitet och ert engagemang! I den ena klassen avslutade vi med att gå runt och titta på varandras bilar, lyssna på kompisarnas tankar kring dem och ett bilrace förstås. Nästa arbetsområde kommer att vara Ekologi.

Veckan som kommer

Vanlig skolvecka förutom fortsättning på YAM-utbildningen tisdag 2 oktober. Tiderna som gäller är Solen grön 9.50-11.10 och Solen röd 12-13.20. Före och efter utbildningen är det ordinarie lektioner.

Övrigt

Värmdö kulturskola erbjuder nu en skrivarkurs. Se bifogad info.

Skrivarkurs_Värmdö kulturskola_v2_low

Viktiga datum

19/10 Orientering

29/11 Muntliga NP

Höstlov v 44

Ha en härlig hösthelg!

Patrik, Annica, Charlotta och Madelene