Veckobrev V. 4 Merkurius

Hej Merkurius!!

Så har nedförsbacken då äntligen startat. Då syftar jag på att vi nu har klarat av halva högstadiet. Det innebär att varje dag nu blir ett större kliv mot gymnasiet. Samtidigt medför det här; ett högre tempo, högre förväntningar, tuffare uppgifter och större eget ansvar. Vårterminen i år 8 är kämpig! Det finns inga genvägar och har man ambitioner om att försöka hålla kvar eller höja sitt meritvärde så behöver varje lektion utnyttjas på bästa sätt och du måste själv ta ett eget ansvar hemma för dina studier. Med rätt inställning, positiva tankar och ett gemensamt ansvar för en god arbetsro så är vi mentorer övertygade om att terminen blir så bra som vi alla vill!!!

Veckan som gick: Vi öppnade upp veckan med att eleverna fortsatte det viktiga jobbet inför utvecklingssamtalen. Det har sedan varit en ”vanlig” vecka med lektioner enligt schema. Tyvärr har vi haft ganska många frånvarande elever pga sjukdom men hoppas att alla snart är tillbaka hos oss i skolan.

Veckan som kommer:

Måndag: Utvecklingssamtal för de som bokat in måndag. ( 8-11) Lektionerna börjar enligt schema kl 11 Ma för Röd och So för Grön.

Tisdag: Vanlig skoldag

Onsdag: Utvecklingssamtalsdag för er som bokat tid  den dagen.

Torsdag: Allaktivitetsdag. Info om de olika aktiviterna finns under nyhet på schoolsoft.

Fredag:  Vanlig skoldag

Övrig viktig info

Välkomna till FÖRÄLDRAMÖTE den 12 Febr kl 18.

Välkomna till vårterminens föräldramöte. Vi träffas i Ladan. En hälsning från klassföräldrarna att kom gärna hungriga. Det kommer finnas mat och fika att köpa för insamling till klasskassan. Det blir info om Prao, Klassresan, schoolsoft mm. Hoppas att alla har möjlighet att komma.

 

Prao: Det börjar dra ihop sig! Vecka 8 har ni er stora chans att få testa på att komma ut i arbetslivet på riktigt (och få se hur bra ni har det i skolan…). Det är några blanketter som skall fyllas i och senast 31/1 återlämnas till någon av oss mentorer.
Ni hittar blanketterna här Praoinfoblankett

Har man inte möjlighet att skriva ut på egen hand så hojta till så löser vi såklart en utskrift. Det kan ibland vara svårt för elever att hitta en praoplats så vi tar gärna emot hjälp från er föräldrar. Kanske att du jobbar på ett företag som skulle kunna erbjuda en plats till någon elev? Om så är fallet så maila gärna någon av oss mentorer så kanske vi gemensamt kan hjälpa någon som saknar.

Utv.samtalen: Tider ligger ute och vi hoppas att ni hittat någon som passar bra. Eleverna har jobbat för fullt i skolan med att sätta mål och skriva om hur de upplever sin skolgång. Vi önskar att ni föräldrar sätter er ner tillsammans med era barn och går igenom vad de har skrivit. Några har ganska svårt att sätta upp nya mål och där kan ni (utan att styra för mycket) vara behjälpliga genom att ställa rätt frågor och diskutera fram saker att utveckla.

Allaktivitetsdagen:   Informationen läser ni  på schoolsoft.

Inspirationsmässa 18/3: Vi vill i år bygga vidare på förra årets succé! Vi planerar en eftermiddag där vi vill inspirerar alla vår ungdomar i åk 7-9. Det kan gälla gymnasieval, yrkesval eller livsval! Vill du själv eller känner någon annan som vill komma och dela med sig så tipsar du oss senast den 18/2. Vi hoppas på en eftermiddag med många som vill vara med och inspirera!!

Inbjudan inspiratörer 2020

Hälsobesök:  Judith (vår skolsköterska) har varit ute i båda klasserna och informerat om hälsosamtalen och vaccinering. Judith har delat ut blanketter som ska fyllas i hemma.Blanketterna kan lämnas till mentor eller Judith.  Inom kort kommer Judith att påbörja hälsosamtalen med alla våra Merkuriuselever. Mer info om det här finns att läsa på schoolsoft.

Kommande viktiga datum

v.5 – Måndag 27 Jan: Inställd mentorstid pga utv.samtal.
v.5 – Onsdag 29 Jan: Heldag med utvecklingssamtal
v.5 – Torsdag 30 Jan: Allaktivitetsdag

v.7- Onsdag 12 febr Föräldramöte kl 18.

v.8- Prao

v.9 Sportlov

Ha en härlig helg!

Cristin, Henke, Charlotta och Ann