Veckobrev v.4

Hej allesammans!

Utvecklingssamtal
Veckan startade med fokus på kommande termin och vi jobbade med att stämma av mål, tänka igenom sin situation och sätta mål. Nu är det slutfinish hemma då alla har IUP-läxa, vilket innebär att ni hemma kollar igenom vad som tänkts och planerats!
För er som missat är det hög tid att boka samtal, vi kör nästa vecka!

SO
Vad har historien att lära oss? Kan man använda historien på andra sätt? Just nu försöker vi få in en delvis ny dimension i historieämnet och vi studerar bla hur nazisterna aktivt använde historia i sitt propagandabygge. Samtidigt har vi också tagit oss till födelsen av en stormakt, USA. Vi ska se hur denna händelse och andra, kommit att påverka hela världen. Särskilt fokus kommer ligga på betydelsen för våra rättigheter.

Inspirationsmässa
Nu förverkligar vi tankarna som lyftes på föräldramötet under hösten. Vi planerar för fullt en hel eftermiddag för alla i åk 7-9, där målet är att inspirera, ge idéer, bryta mönster och ge målbilder för våra ungdomar. Se nu till att höra av er till Fredrik med visat intresse av att delta! Se inbjudan:

”Mitt liv mina val” 20/3 vill du bidra?

Kort bakgrund – Vi vill att våra elever ska få syn på sig själv som person (vad är ens drivkraft), hur matchar det mot utbildningar och framtida jobb. Vi vill gärna gå lite utanför boxen – inte tänka typiska mans/kvinnoyrken! 

Vad vill vi göra 20 mars?

Vill du som förälder eller tidigare elev komma och berätta om vad du jobbar med eller vilka utbildningar du valt och varför?

Hur?

Vi kommer köra kort intro för alla sedan miniföreläsningar på 10-15 minuter för grupper på 13 elever och däremellan ”mässa” där 10-15 föräldrar/fd elever berättar om sina jobb/studieval.

Tid: 20/3 kl. 12.30-15.00

Plats: Ladan/gymnastisksalen Lemshaga

Deltagande elever: Årskurs 7-9 (156 elever)

Kontakta Fredrik Pettersson om detta låter intressant

fredrik.pettersson@lemshaga.se

Prao
Måndag v.6 alltså 4/2 är sista dagen att lämna in Prao-blanketterna. Alla har fått dessa i handen av oss mentorer (saknar ni kan ni skriva ut dem från hemsidan klicka här).
Har ni frågor kontaktar ni oss mentorer!

Häst/nötallergi & Ledigheter i åk 9
Saker vi vill påminna om så det finns med planering/bakhuvudet. Vi har flera allergiker så tänk på vad ni tar med till skolan!
Under åk 9 är vi restriktiva med ledigheter under hösten och under våren ges inte ledigheter.

P3 – ny schemaperiod och några byten i schema

Fredags puls byter klasserna plats i schemat från nästa vecka (v.5).

 

Inbjudan till föreläsningar för föräldrar

1. Kommunens preventionsteam
De kommer att föreläsa om hur de jobbar för att förebygga narkotika, alkohol och tobak så pratar man om risk- och skyddsfaktorer.
Hur bör vi som vuxna agera? Denna informationsstund vill ni inte missa.

När? 
Föreläsning för er föräldrar kommer ske i Värmdösalen i Värmdö kommunhus på Skogsbovägen 9-11 på våningsplan 2.
Ni är hjärtligt välkomna den 4 februari kl. 18-20.
Läs hela inbjudan här Inbjudan PT

2. Reggio-emiliainspiration

6/2. kl.18.30-19.Föreläsning för föräldrakoordinatorsgruppen och alla övriga föräldrar om Reggio Emilia. Vi vill ge alla chansen att ta del av hur vi jobba och förhåller oss till denna filosofi/pedagogik!

 

Kommande datum:

  • 28/1 Ingen mentorstimme = sovmorgon – utvecklingssamtal
  • 30/1 – Utvecklingssamtalsdag – eleverna halvstudiedag, halv lovdag
  • 31/1 – allaktivitesdag – se info för varje grupp i Schoolsoft/mail.
  • 12/2 Merkurius grön livskunskap 8.30-12
  • v.8 Prao
  • v.9 Sportlov