Veckobrev v.41

Tack alla som kom till föräldramötet, det var fantastiskt trevligt! Protokollet finns nu på schoolsoft och listorna över klassföräldrarna kommer upp snart.

På idrotten är eleverna fortfarande ute, inte för ens efter höstlovet börjar idrotten vara inne. Vissa dagar ute är fantastiskt fina med guldgula löv och strålande sol, då fungerar fortfarande shorts och t-shirt, andra dagar regnar det och är bara 2 grader på morgonen. Välj kläder som passar ute i alla väder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänk också på att gå in på schoolsoft och titta i PROVSCHEMAT så att ni håller koll på läxor och prov som kommer framöver. Vi skriver inte ut läxor i veckobrevet och vill att eleverna tränar på att själva gå in och använda schoolsoft.

 

På matten har vi börjat med 5minuter avslappning i början på varje lektion. Eleverna kommer in i klassrummet där det är dämpad belysning och lugn musik, de sätter sig på sina platser utan att ha någonting i händerna (pennor, sudd, stressbollar eller liknande). Vill man blunda får man gärna göra det, vi tänker på vår andning och följer luftens väg ner i lugnorna och sen ut igen. Vi lyssnar på kroppen och andas ut spring, stress och bus från rasten. När kroppen har hittat ett lugnare tempo ställer vi in oss på att arbeta och hitta fokus på uppgifterna som komma skall.

Relaterad bildBildresultat för avslappning

 

Det har blivit en otrolig skillnad på studieron och fokuset på lektionerna. Det är inte ett mål att hinna räkna många tal men på lektioner med avslappning först hinner eleverna mer än dubbelt så många uppgifter som tidigare. Mängdträning har sina fördelar och det känns bra att eleverna hinner befästa tex uppställning genom att räkna flera olika tal med samma metod. Men framförallt upplever jag som lärare att informationen blir lättare att ta till sig för eleverna när de är lugna och förståelsen är ju det viktigaste.

Vi kommer att fortsätta med avslapppning på matten men kan också tipsa om Yoga på Klubben 15.00 på torsdagar för de som är intresserade av mer. Camilla, som också jobbar i klassen, håller i Yogan på Klubben.

 

På trä- och metallslöjden har eleverna haft två veckor med eget kreativt arbete, vi övar initiativförmåga och kreativitet. Det är också ett bra sett att scanna av vilka verktyg och tekniker eleverna känner sig trygga med och vad vi ska fortsätta utforska och lära oss.

Eleverna har skapat allt från miniatyrlekplatser till gossedjursrum och käppar. Vi har även pratat om vad det innebär att ”bli nöjd” och tänka ett steg längre.

-”vad skulle jag ha gjort annorlunda om jag fick chansen att göra om det här?” är en bra fråga att ställa sig för att hela tiden vilja läsa sig mer och inte ge upp.

Det kommer att bli lite metallslöjd framöver, efter höstlovet börjar det projektet. Fram till höstlovet ska vi he verktygsgenomgång och korta teknikgenomgångar för att bekanta oss med nya verktyg och tekniker.

 

Trevlig helg!!