Veckobrev v 41

Fantastiska Venusar!

Vackra höstfärger pryder nu vår fina skolgård. Den här veckan har både bjudit på regn och rusk, och sol, precis som hösten brukar. Det är roligt att se att många av er letar er ut på rasterna fortfarande. Det är både bra för att hålla er friska och för att orka skoldagen. Höstlovet närmar sig med stormsteg – bara två veckor kvar till vår första pausvila.

Veckan som gått

Vi började veckan i vanlig ordning med mentorstid då vi bl a fortsatte prata och delge varandra smarta strategier och den här veckan la vi fokus på hur man kan skapa ett bra mappsystem i sin iPad. Vi kollade bl a på en guide och därefter delade vi med oss av smarta tips som vi sedan skrev ner i vårt mentorsdokument (delat dokument mellan mentor och elev). Därefter fortsatte vi med att prata smarta tips kring prov, läxor och inlämningar. Det kom fram många bra tips som att t ex börja i god tid, skriva ner svar på frågeställningar, bli förhörd av någon därhemma, läsa anteckningar från lektionen m m. Fråga gärna era barn vad de använder för strategier.

Annars har veckan flutit på i de olika ämnena. I no:n har ni avslutat biologin och gått över till kemi – kemisäkerhet, vardagskemi och grundläggande kemi. I engelskan skriver ni brev om de amerikanska staterna som ni forskat om. I matten har vi under veckan jobbat med matematiska uttryck och vikten av att följa överenskommelsen prioriteringsreglerna för att man alltid, oavsett vem som räknar, ska få fram samma resultat. Vi börjar alltid nästan varje lektion med en uppgift som alla får tänka till kring för att sedan tillsammans komma fram till viktiga saker, strategier eller regler inom maten. Det är roligt att se ert engagemang kring detta och hur ni tillsammans tar er an uppgifter. Nästa vecka ska vi fortsätta med att undersöka delbarhet och primtal.

Veckan som kommer

En vanlig skolvecka fram till fredag. På fredag 16/10 är det orienteringsdag dvs praktiskt och teoretiskt prov men den kommer även att innehålla en del vanliga lektioner. Information och exakta tider för dagen läggs ut på schoolsoft, men start- och sluttiderna kommer att vara densamma denna dag.

Övrig information

Vi har märkt att många elever inte har pennor till lektionerna. Vi på skolan delade ut pennor i början av terminen, därefter får eleverna ta med egna pennor. Det blir svårt att genomföra uppgifter om man inte har en penna av sig så se till att ta med en nästa vecka.

Kommande datum

V 44  Höstlov

Ha en skön hösthelg!

/Team Venus