Veckobrev v. 42 Jupiter

Hej !

Arbetet pågår för fullt i skolan, här ser ni ett axplock av elevarbeten  från NO lektionerna. Vi arbetar med begreppen Näringskedja,Näringsväv och Fotosyntesen.

Just nu kan man köpa Lemshagas skoltröja skolgarderoben.se/lemshaga

Idrottslektionerna på måndag och tisdag är i klassrummet.

Nästa fredag är det prov i  SO/Geografi.

Det kan vara bra att eleverna har klocka på sig om de har svårt att hinna in i tid efter lunchrasten. Det är särskilt de elever som spelar fotboll som har svårt att höra klockan som vi ringer in i när lektionen börjar.

Vi har ett pågående arbete för att få bättre arbetsro. Vi har en skala  där eleverna har fått beskriva en lektion där det är som bäst som motsvarar en tia och en lektion där det är som sämst en etta. Eleverna skrev sedan en egen skattningsiffra var klassen befinner sig nu och sedan satte vi ett mål till nästa fredag före lovet. Vi utvärderar på torsdag och har grupperna uppnått sina mål så får de en klassfotboll och minifika på fredag. På fredag nästa vecka önskar eleverna att få klä ut sig inför Halloween. Inga masker är tillåtna och inte heller hemska sminkningar. Eleverna kan inte heller ha låtsasvapen med sig. Dräkter som är otympliga kan eleverna inte heller ha eftersom skolundervisningen pågår som vanligt och vi vill att eleverna ska ha fokus på skolarbetet och särskilt när det är prov den dagen.

Se gärna på Lilla skolaktuellt i helgen tillsammans med era barn, Mars elever deltar med ett inslag om matematik efter Singapore modellen som vår skola arbetar med.

Trevlig helg

Agneta, Karin, Krister, Ulrika & Åsa

 

 

  

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.