Solen veckobrev v 43

Hej alla fina Solar!

Nu är det äntligen dags för den första pausvilan – höstlovet! Som ni har kämpat in i det sista med tal i engelskan, laborations-inlämningar, test i matten och en massa annat. Se nu till att ladda en massa energi till sista delen av terminen – mys, vila, läs en bra bok, umgås med familj och vänner.

Veckan som gått

På veckans mentorstimme började vi med att titta på en film om skärmtid av Anders Hansén. Anders Hansén är överläkare i psykiatri och författare till den populärvetenskapliga boken ”Hjärnstark”som under sommaren gjort succé som sommarpratare. Det är mycket intressant fakta om våra hjärnor och skärmtid. Titta gärna om ni har tid, programmen finns på svtplay.

I övrigt har det varit en vanlig skolvecka med en massa saker på gång som vi beskrev ovan. Fia hälsar att ni hållt fantastiska tal i engelskan – publiken var lika fantastisk den. Great job!  Några föräldrar passade på att komma och besöka oss på åhöraveckan, det är så roligt när ni kommer hit och tar del av vår verksamhet.

Veckorna som kommer

Höstlov och praovecka!

Tänk på att utföra uppgiften ni fått av Catrin i svenskan och att lämna in närvarolappen för praon till handledaren och sedan tillbaka till oss.

Övrig viktig information

Gymnasiemässan
Torsdagen den 21/11 kommer vi att besöka gymnasiemässan tillsammans med våra elever i Solen. Du som förälder är mer än välkommen att följa med! Så boka gärna redan nu in det datumet i din kalender. I god tid innan kommer vi att nyttja tid under våra mentorstimmar för att förbereda besöket så bra som möjligt.

Kommande viktiga datum

v.44 lov
v.45 Prao-vecka
v.47 Ti – Livskunskap Solen röd 8.30-11.30. Därefter ordinarie schema.
v.47 To – Gymnasiemässan (boka in ev eget besök)
v.48 Ti – Livskunskap Solen grön 8.30-11.30. Därefter ordinarie schema.
v.48 On – Muntliga nationella prov i matte, sv och engelska.

Ha ett fantastiskt höstlov och en givande praovecka!

/Solenteamet