Veckobrev v 43 Merkurius

            Hej på er.

 

Snart är det lov. Några timmar kvar. Ha nu en riktigt härlig vecka. Var ute under dagarna så ni får lite dagsljus. Vila upp er och ät ordentligt. När ni kommer tillbaka på måndagen den 4 nov så blir det full fart i sju veckor innan det blir jullov.

Veckan som gick:  På mentorstiden  tittade vi på en film om skärmtid av Anders Hansén. Det är mycket intressant fakta om våra hjärnor och skärmtid. Titta gärna om ni har tid på Svt Play.

Veckan som kommer:  V 44  HöstLov  , V 45  Må den 4 nov kl 8.30. Lektion  om Studieteknik av Maria S. Tis den 5 nov så ska Merkurius Röd på Livskunskap.

Övrig viktig info;

-Studieteknik; På våra utv samtal var det flera av er som frågade efter studieteknik. Nu kommer vi att få en lektion av spec lärare Maria S på måndag den 4 nov kl 8.30. Passa på att få många bra tips och ideer . Välkomna till Ladan. Det blir samling i Hjärtat.

-INFO från Sonja;

Hej hemma! 

Jag skriver även här i veckobrevet, då många inte är med i föräldrarnas Facebook-grupp. Klassen har fått rösta om vart de vill åka på lägerskola i augusti, åk 9, och det blev Gotland. Jag hörde därför av mig till Gustavsvik, som är den klassresan de flesta hittills har åkt på, från Lemshaga, men de är redan fullbokade de datum som klassen ska åka nästa år. Då hörde jag av mig till Kneippbyn, som årets nior åkte till (och var väldigt nöjda med). Där har de fortfarande platser kvar. Deras offert ser ut som följer:

•           Båtresa t/r, lunch/middag serveras på återresan.*

•           Busstransfer Hamnterminalen- Visby tur/retur.

•           Logi två övernattningar i rum/stugor med helpension.

•           Fri entré hela vistelsen till Kneippbyns Sommar- & Vattenland. (Öppet 11-17)

•           Minigolf på Kneippbyns Äventyrsminigolfbana vid ett tillfälle.

•           Kvällsaktiviteten Gutniska Lekar med en inbördes trekamp i gruppen som avslutas med korvgrillning.

•           Kvällsaktiviteten Poolparty med hamburgertallrik.

•           Sista eftermiddagen i Visby, guide möter upp för guidad stadsvandring, bagageförvaring under tiden ingår.

Detta skulle gå på 1.850:-/pers och beräknat på 54 elever samt 6 medföljande föräldrar är den totala summan för detta:111.000:-. Om vi vill ha avbeställningsskydd blir detta 3000:- extra.

I Facebook-gruppen var de flesta föräldrar positiva till detta förslag,men  några tyckte att det var dyrt och att vi skulle avvakta för att se om klassen verkligen får in dessa pengar (i nuläget har vi 51.300:-, innan försäljningen som just nu pågår). 

Jag hade inte tänkt vara “Gotlandsgruppen” utan ville bara säkerställa att klassen får en resa (då jag var med och planerade för förra årets nior och vet att platserna snabbt tar slut) och därför kollade upp detta. Jag tycker att vi ska boka Kneippbyn, för att just säkerställa platserna (och sedan får klassföräldrarna försöka hitta på saker som gör att klassen kan tjäna pengar). 

Det är svårt att nå alla och jag vet inte hur vi ska göra, då många tycker olika. Jag tänker ändå att majoriteten av de som skrivit i Facebook-gruppen är positiva till Kneippbyn och om ingen tar på sig att ordna något annat ställe/ett annat upplägg så bokar jag detta på onsdag den 30/10 (utan avbeställningsskydd á 3000:-).

Allt gott!

/ Sonja

Info från Mu- Jonas;

Hej Merkurius och föräldrar!

Vi har läst musikhistoria med fokus på konstmusik under hösten och vi kommer avsluta projektet med att gå och se Mozarts Trollföjten på Operan inne i Stockholm.

Jag har lyckats få tag i kanonbiljetter till en skolföreställning den 2 december. Som ni alla säkert vet så är operabiljetter väldigt dyra, men dessa biljetter i logerna på första raden mitt framför scenen fick vi för 120 kr styck (möjligen uppåt 1000 kr ord pris).

Jag har ingen möjlighet att ta alla biljetter på musikens budget utan man behöver betala sin egen biljett (Swish till 0708398811 så sammanställer jag till exp). Om detta är svårt att få till så går det att maila mig så hittar jag en lösning för att täcka din biljett ändå.

Måndag 2 december börjar klasserna sent och vi träffas utanför Coops entré vid Värmdö marknad kl 9.45 för att tillsammans ta bussen in mot Stockholm. Ta med matsäck, vi kommer kunna äta den i foajén innan det börjar kl 12.00. Föreställningen tar 2 tim 55 min så vi är klara ca kl 15.00 inne i stan.

Om ditt barn ska få ta sig hem själv från Operan måste detta föregåtts av mail från förälder där detta framgår, ansvaret för eleven hamnar som det på vårdnadshavaren. Elever där vi inte fått mail tar vi med tillbaka till skolan där vi är runt 16.00.

Hoppas ni är lika glada över den här utflykten som jag! Det är svårt att få bra biljetter och det är ett fantastiskt sätt att få visa Operans gyllene salar för elevgruppen, för många är det kanske enda tillfället. Trollflöjten är dessutom en mycket bra föreställning att få gå på. (Läs mer på https://www.operan.se/trollflojten)

Så kom ihåg:

Allt gott!

/Jonas Karlhager, musiklärare

(PS. Jag har köpt 4 extra biljetter för att några av er föräldrar ska kunna följa med. Först till kvarn 🙂

 

Gymnasiemässan
Torsdagen den 21/11 kommer vi att besöka gymnasiemässan tillsammans med våra elever i Merkurius. Du som förälder är mer än välkommen att följa med! Så boka gärna redan nu in det datumet i din kalender. I god tid innan kommer vi att nyttja tid under våra mentorstimmar för att förbereda besöket så bra som möjligt.

Kommande viktiga datum

V 44 Lov
V 45 – Tisdag: Livskunskap  Merkurius Röd
V 46 – Tisdag: Livskunskap  Merkurius Grön

V 47 – Torsdag 21 Nov;  Gymnasiemässa.

V 48- Onsdag 27 Nov; Omvärldsdag, Besöka museum.

V 51- Torsdag 19 Nov : Julavslutning på kvällen.

 

Hoppas ni alla får en skön helg!!

// Cristin, Charlotta,Henke och Ann